Εύκολη και οικονομική, καλοκαιρινή συνταγή, με ζυμαρικά χωρίς γλουτένη για όσους προσέχουν τη διατροφή τους.

Εύκολη και οικονομική, καλοκαιρινή συνταγή, με ζυμαρικά χωρίς γλουτένη για όσους προσέχουν τη διατροφή τους.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
8

Για τις πένες χωρίς γλουτένη alla Norma

  • 3 μελιτζάνες φλάσκες
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • Λίγη φρέσκια ρίγανη
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • 1 κ.γ. μπούκοβο
  • 2 συσκ. σάλτσα ντομάτας με βασιλικό
  • 1 συσκ. πένες χωρίς γλουτένη
  • Τυρί τριμμένο για το σερβίρισμα
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Μπόλικο φρέσκο βασιλικό
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Κόβουμε πρώτα τις μελιτζάνες σε καρέ. Τις βάζουμε σε μπολ, με νερό να τις καλύπτει. Αφήνουμε για 10´-15′.

    Τις στύβουμε καλά και στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

    Ζεσταίνουμε το λάδι σε βαθύ τηγάνι.

    Σοτάρουμε το σκόρδο για 1´ με το μπούκοβο να βγάλουν τα αρώματα τους.

    Έπειτα σοτάρουμε και τις μελιτζάνες για 4-5′ να μαλακώσουν ελαφρά.

    Προσθέτουμε τη ρίγανη και ανακατεύουμε.

    Ρίχνουμε τη σάλτσα. Aνακατεύουμε καλά και σιγοβράζουμε για 5′.

    Έχουμε βράσει τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

    Τις στραγγίζουμε καλά. Τα ζυμαρικά με τρύπα κρατούν αρκετό νερό μέσα τους.

    Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε καλά.

    Πασπαλίζουμε με το τυρί και με ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό και ανακατεύουμε.

    Σερβίρουμε στα πιάτα, περιχύνουμε ώμο ελαιόλαδο και τρίβουμε πιπέρι.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται