Υλικά
ΓΙΑ ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ΜΕ ΜΠΟΥΤΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ
Συμβουλή Ειδικού
Dr. Τάσος Παπαλαζάρου

Το κοτόπουλο αποτελεί πηγή πρωτεΐνης υψηλής βιολογικής αξίας συμβάλλοντας στην σωστή ανάπτυξη του οργανισμού μας. Ακόμα, πρόκειται για πολύ καλή πηγή βιταμινών του συμπλέγματος Β που φαίνεται να συσχετίζονται με τη σωστή λειτουργία των λευκοκυττάρων και την παραγωγή αντισωμάτων.Τα λαχανικά της συνταγής προσφέρουν πολύτιμες βιταμίνες και άλλα βιοδραστικά συστατικά, συνεισφέροντας στην αντιοξειδωτική αξία του πιάτου. Τέλος, οι χυλοπίτες μας δίνουν υδατάνθρακες, δίνοντας μια ισορροπία στη συνταγή αναφορικά με την κάλυψη των μικροστοιχείων του.
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
ΓΙΑ ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ΜΕ ΜΠΟΥΤΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε πλασοτέ κατσαρόλα (φαρδιά και ρηχή).
- Σε μέτρια φωτιά ροδίζουμε τα μπουτάκια γύρω γύρω μέχρι η πέτσα τους να γίνει τραγανή, περίπου 8 με 10 λεπτά.
- Αφού τα ροδίσουμε καλά, τα βγάζουμε σε πιατέλα και τα σκεπάζουμε.
- Στο ίδιο σκεύος προσθέτουμε στο υπάρχον λίπος, το κρεμμύδι και το καρότο.
- Μόλις το κρεμμύδι γίνει διάφανο, μετά από περίπου 5 με 6 λεπτά, τότε προσθέτουμε ξανά τα μπουτάκια και τα βότανα (δαφνόφυλλο και θυμάρι).
- Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί εντελώς, για περίπου 4 με 5 λεπτά.
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και ρίχνουμε το ζωμό κότας ή ζεστό νερό ώστε να μισοσκεπαστούν τα μπουτάκια.
- Σκεπάζουμε το φαγητό και το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει καλά το κοτόπουλο.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι στο φαγητό.
- Με λαβίδα αφαιρούμε τα μπουτάκια μόλις βράσουν.
- Συνεχίζουμε να βράζουμε τη σάλτσα, χωρίς το καπάκι πλέον.
- Ξεκοκαλίζουμε τα μπουτάκια, αφαιρώντας πέτσα και κόκαλα.
- Με τα χέρια διαλύουμε το ψαχνό σε μικρές μπουκίτσες και το ρίχνουμε στη σάλτσα.
- Σε αυτή τη φάση η σάλτσα μας πρέπει να είναι πυκνή, γεμάτη αρώματα και τέλεια στη γεύση!
- Βράζουμε τα ζυμαρικά και αφού τα στραγγίσουμε τα ισομοιράζουμε σε πιάτα.
- Τα περιχύνουμε με την υπέροχη πυκνή σάλτσα κοτόπουλου.