Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΤΗΓΑΝΗΤΟ ΡΥΖΙ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΓΑΡΙΔΕΣ
Εξοπλισμός
Τηγάνι
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΤΗΓΑΝΗΤΟ ΡΥΖΙ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΓΑΡΙΔΕΣ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πρώτα ψιλοκόβουμε το φιλέτο και το βάζουμε σε μπολ.
- Προσθέτουμε τις γαρίδες, τη σόγια και το σουσαμέλαιο.
- Σκεπάζουμε κι αφήνουμε για 15 λεπτά.
- Ζεσταίνουμε αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο με την μαρινάδα μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο για 4 με 5 λεπτά.
- Το βγάζουμε σε πιάτο και το διατηρούμε ζεστό.
- Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Αφήνουμε λίγα λεπτά να γίνει διάφανο.
- Προσθέτουμε όλα τα λαχανικά ψιλοκομμένα και τα σοτάρουμε για 2 λεπτά.
- Προσθέτουμε το βρασμένο ρύζι, δυναμώνουμε τη φωτιά κι ανακατεύουμε καλά.
- Με μια ξύλινη κουτάλα ανοίγουμε τρύπα στο φαγητό και σκάμε μέσα τα αυγά.
- Ανακατεύουμε τοπικά τα αυγά να αναμειχθούν.
- Μετά σπάμε σε κομμάτια το μαγειρεμένο αυγό και το ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά.
- Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και το σχοινόπρασο.
- Τέλος, προσθέτουμε το κοτόπουλο.
- Ανακατεύουμε και σερβίρουμε όσο ακόμα είναι ζεστό.
- Σας αρέσει το κινέζικο; Δείτε εδώ περισσότερες εύκολες και φανταστικές Ασιατικές συνταγές!