Κρητικό Μπουρέκι χωρίς φύλλο

Κρητικό μπουρέκι χωρίς φύλλο από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Παραδοσιακό κρητικό μπουρέκι χωρίς φύλλο, που ψήνεται και λιγώνεσαι. Δοκιμάζεις και παραμιλάς. Εύκολα, γρήγορα και οικονομικά, φτιάχνεις αυτή τη συνταγή, που μυρίζει καλοκαίρι.

12

20 λεπτά

1 ώρα και 30 λεπτά

μπουρέκι χωρίς φύλλο

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΟΥΡΕΚΙ ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΛΟ

Εξοπλισμός

Πυρίμαχο σκεύος

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΟΥΡΕΚΙ ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΛΟ

Εκτέλεση

ΚΡΗΤΙΚΟ ΜΠΟΥΡΕΚΙ ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΛΟ

  1. Τα λαχανικά πρέπει να είναι κομμένα σχεδόν σε διάφανες φέτες.
  2. Τα βάζουμε σε μεγάλο μπολ.
  3. Τα αλατοπιπερώνουμε καλά.
  4. Προσθέτουμε τα τυριά σε τρίμματα και το αλεύρι.
  5. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
  6. Τα στρώνουμε σε λαδωμένο μακρόστενο μεγάλο πυρίμαχο σκεύος ή στο ταψί της κουζίνας.
  7. Κάνουμε μια στρώση την ψιλοκομμένη ντομάτα και τον φρέσκο δυόσμο.
  8. Χτυπάμε σε μπολ τα αυγά, το γιαούρτι και το λάδι.
  9. Περιχύνουμε τα υλικά. Κουνάμε να πάει παντού το μείγμα.
  10. Σκεπάζουμε με αντικολλητικό χαρτί και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε το μπουρέκι για μια ώρα στους 180ºC στις αντιστάσεις, σε καλά προθερμασμένο φούρνο.
  11. Ξεσκεπάζουμε το ταψί και αφήνουμε να ψηθεί για ακόμα 30′ μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
  12. Αν χρησιμοποιήσετε το μεγάλο ταψί της κουζίνας χρειάζεται λιγότερη ώρα ψησίματος μιας και η επιφάνεια του φαγητού είναι μεγαλύτερη.
  13. Το κρητικό μπουρέκι χωρίς φύλλο, σερβίρεται κρύο ή σε θερμοκρασία δωματίου.
  14. Αλλά και ζεστό έτσι όπως τρέμει είναι ακαταμάχητο.
  15. Δείτε και άλλες συνταγές από την αγαπημένη μας Κρήτη!
  16.  
Απόρρητο