Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΟΥΡΕΚΙ ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΛΟ
Εξοπλισμός
Πυρίμαχο σκεύος
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΟΥΡΕΚΙ ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΛΟ
Εκτέλεση
ΚΡΗΤΙΚΟ ΜΠΟΥΡΕΚΙ ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΛΟ
- Τα λαχανικά πρέπει να είναι κομμένα σχεδόν σε διάφανες φέτες.
- Τα βάζουμε σε μεγάλο μπολ.
- Τα αλατοπιπερώνουμε καλά.
- Προσθέτουμε τα τυριά σε τρίμματα και το αλεύρι.
- Τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
- Τα στρώνουμε σε λαδωμένο μακρόστενο μεγάλο πυρίμαχο σκεύος ή στο ταψί της κουζίνας.
- Κάνουμε μια στρώση την ψιλοκομμένη ντομάτα και τον φρέσκο δυόσμο.
- Χτυπάμε σε μπολ τα αυγά, το γιαούρτι και το λάδι.
- Περιχύνουμε τα υλικά. Κουνάμε να πάει παντού το μείγμα.
- Σκεπάζουμε με αντικολλητικό χαρτί και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε το μπουρέκι για μια ώρα στους 180ºC στις αντιστάσεις, σε καλά προθερμασμένο φούρνο.
- Ξεσκεπάζουμε το ταψί και αφήνουμε να ψηθεί για ακόμα 30′ μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
- Αν χρησιμοποιήσετε το μεγάλο ταψί της κουζίνας χρειάζεται λιγότερη ώρα ψησίματος μιας και η επιφάνεια του φαγητού είναι μεγαλύτερη.
- Το κρητικό μπουρέκι χωρίς φύλλο, σερβίρεται κρύο ή σε θερμοκρασία δωματίου.
- Αλλά και ζεστό έτσι όπως τρέμει είναι ακαταμάχητο.
- Δείτε και άλλες συνταγές από την αγαπημένη μας Κρήτη!