Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΛΥΜΑ ΑΥΓΟΥ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΛΥΜΑ ΑΥΓΟΥ
Εκτέλεση
ΚΟΤΟΚΑΡΟΤΟΠΙΤΑ ΣΕ ΣΦΟΛΙΑΤΑ
- Βάζουμε το κοτόπουλο σε κατσαρόλα, το καλύπτουμε με νερό και αφήνουμε να βράσει για 30 λεπτά από την ώρα που αρχίζει ο βρασμός.
- Βγάζουμε το κοτόπουλο από τη κατσαρόλα και κρατάμε τον ζωμό για άλλη χρήση (σάλτσες, σούπες, ριζότο).
- Το αφήνουμε να κρυώσει και το ξεψαχνίζουμε σε μικρά κομματάκια.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι σε χαμηλή φωτιά.
- Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα αφήνουμε να μαλακώσουν για 10΄ ανακατεύοντας χωρίς να πάρουν χρώμα.
- Τότε προσθέτουμε τα τριμμένα καρότα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε 10΄ να πιούν τα υγρά τους εντελώς.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
- Προσθέτουμε το κοτόπουλο, το τυρί και τα αυγά και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
- Αν η γέμιση κατεβάσει υγρά, πασπαλίζουμε με λίγο σιμιγδάλι.
- Σε βουτυρωμένο ταψί απλώνουμε 1 φύλλο σφολιάτας και τεντώνουμε ελαφρά να καλύψει τα πλαϊνά του ταψιού και να εξέχει.
- Αδειάζουμε τη γέμιση και καλύπτουμε με το 2 φύλλο σφολιάτας.
- Με τον πλάστη πατάμε το χείλος του πυρίμαχου σκεύους ώστε να κολλήσουν τα φύλλα και να κοπεί ό,τι περισσεύει έξω απ’ το σκεύος.
- Τσιμπάμε την άκρη της ένωσης κάνοντας δαντέλα με τα δάχτυλα ή γυρίζοντας προς τα μέσα σε λεπτό κόθρο.
- Με κοφτερό μαχαίρι χαράζουμε την επιφάνεια σε κομμάτια.
- Χτυπάμε το αυγό με το γάλα και αλείφουμε την πίτα.
- Ψήνουμε στους 1900°C στον αέρα, στην μεσαία σχάρα για περίπου 1 ώρα μέχρι να ροδίσει.
- Αν αρχίσει να ροδίζει νωρίς, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
- Αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά, κόβουμε και σερβίρουμε
- Αν σας άρεσε αυτή η κοτόπιτα, μάθετε όλα τα μυστικά για να κάνετε τις πίτες σας ακαταμάχητες.