Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΙΚΗ ΑΥΓΟΠΙΤΑ
Εξοπλισμός
Ταψί
Φούρνος
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΙΚΗ ΑΥΓΟΠΙΤΑ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΙΚΗ ΑΥΓΟΠΙΤΑ
- Χτυπάμε πρώτα τα αυγά με το γάλα και το 1/2 φλ. ελαιόλαδο.
- Τρίβουμε πιπέρι.
- Θα χρησιμοποιήσουμε ταψί 34 ή 36 εκ.
- Το λαδώνουμε, απλώνουμε το πρώτο χωριάτικο φύλλο ελαφρά σουρωμένο (να εξέχει από τα τοιχώματα).
- Ραντίζουμε με λίγο λάδι.
- Στρώνουμε το δεύτερο φύλλο ελαφρά σουρωμένο (να εξέχει από τα τοιχώματα).
- Κάνουμε μία στρώση με τα μισά τυριά και περιχύνουμε με τα μισά υγρά.
- Απλώνουμε το τρίτο φύλλο σουρωμένο και το ραντίζουμε με λάδι.
- Κάνουμε μία στρώση με τα τυριά που έχουν μείνει και ρίχνουμε το μείγμα αυγού που έχει μείνει.
- Στρώνουμε το τέταρτο φύλλο.
- Ρίχνουμε τα υπόλοιπα τυριά και τα υπόλοιπα υγρά (γάλα και αυγό).
- Καλύπτουμε την πίτα με τα άλλα δύο φύλλα λαδωμένα και ελαφρά ζαρωμένα.
- Γυρίζουμε προς τα μέσα και στρίβουμε τις άκρες.
- Αφήνουμε την πίτα να σταθεί 15-20 λεπτά.
- Τρυπάμε με μαχαίρι την επιφάνειά της.
- Ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
- Την ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στην κάτω αντίσταση για 30 λεπτά και μετά στην πάνω και κάτω αντίσταση για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά.