Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΚΟΥΡΟΥ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΚΟΥΡΟΥ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
- Βάζουμε τη φέτα, το ανθότυρο, το αυγό και το πιπέρι σε ένα μπολ.
- Ζυμώνουμε μαζί όλα τα υλικά της γέμισης. Την αφήνουμε στο πλάι.
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
- Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλάτι και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε τη μαγιά στο χλιαρό γάλα, την ανακατεύουμε να διαλυθεί.
- Κόβουμε το κρύο βούτυρο σε κομματάκια και τα προσθέτουμε και αυτά στο αλεύρι.
- Με δύο μαχαίρια κόβουμε το βούτυρο μέσα στο αλεύρι όσο πιο ψιλοκομμένο γίνεται.
- Με τα δάχτυλα ψιχουλιάζουμε το μείγμα για να αδιαβροχοποιήσουμε το αλεύρι µε το βούτυρο ώστε όταν ψηθεί το φύλλο να γίνει τραγανό.
- Το μίγμα πρέπει να μοιάζει σαν βρεγμένη άμμος.
- Κάνουμε λακκούβα στο αλεύρι.
- Χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε το γάλα µε τη μαγιά.
- Ανακατεύουμε το μίγμα µε ένα πιρούνι.
- Μόλις αρχίσει και παίρνει τη μορφή ζύμης, το ζυμώνουμε µε το χέρι στον πάγκο εργασίας μέχρι η ζύμη να γίνει απαλή και εύπλαστη.
- Την αφήνουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο σκεπασμένη, να παγώσει.
ΓΙΑ ΤΑ ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ
- Πλάθουμε τη ζύμη σε μπαστούνι. Τη χωρίζουμε σε οκτώ ίσα μέρη.
- Ανοίγουμε κάθε κομμάτι ζύμης σε μακρόστενο φύλλο με πλάστη. Όποτε χρειάζεται πασπαλίζουμε τον πάγκο µε αλεύρι.
- Κατά μήκος του φύλλου βάζουμε λίγη γέμιση στη μέση.
- Κλείνουμε το φύλλο κατά μήκος (δεν σφραγίζουμε τη γέμιση στο πλάι, μένει ανοιχτό).
- Κυλάμε στο σουσάμι και βάζουμε τα τυροµπαστούνια µε την ένωση προς τα κάτω σε λαμαρίνα.
- Μπορούμε να τα κόψουμε σε μικρές μπουκίτσες πριν από το ψήσιμο και να γίνουν μικρά τυροπιτάκια.
- Σ’ αυτό το στάδιο μπορούμε να τα φυλάξουμε στην κατάψυξη τα εύκολα τυροπιτάκια κουρού.
- Ψήνουμε στους 180°C για περίπου 40 λεπτά, να ροδίσουν καλά.
- Όταν αφήσουμε να κρυώσουν λίγο, το φύλλο γίνεται τραγανό σαν μπισκότο.
ΜΥΣΤΙΚΑ
- Δεν ρίχνουμε πάνω στην μαγιά το αλάτι.
- Ξεκουράζουμε όλες τις ζύμες μετά το ζύμωμα.
- Αφήστε τα τυρομπαστούνια να κρυώσουν για να αποκτήσουν μπισκοτένια, τραγανή υφή.
Tips
- Το υγρό που θα πέσει στην μαγιά πρέπει να είναι χλιαρό γιατί αλλιώς καίγεται η μαγιά.