Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΖΑΜΠΟΝΟΤΥΡΟΠΙΤΑ
Εξοπλισμός
Ταψί
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΖΑΜΠΟΝΟΤΥΡΟΠΙΤΑ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΗ ΖΑΜΠΟΝΟΤΥΡΟΠΙΤΑ
- Βάζουμε όλα τα υλικά για την κρέμα σε κατσαρόλα (βούτυρο, σιμιγδάλι, γάλα, μοσχοκάρυδο και πιπέρι) και αφήνουμε να βράσουν και να δέσει η κρέμα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε τα αβγά χτυπημένα και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε τα τυριά ψιλοκομμένα και το ζαμπόν ψιλοκομμένο.
- Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας. Απλώνουμε το ένα φύλλο στο ταψί, φροντίζοντας να ανασηκώσουμε το πλαϊνό τοίχωμα.
- Αδειάζουμε την κρύα γέμιση.
- Καλύπτουμε με το άλλο φύλλο και χαράζουμε ελαφρά την επιφάνεια για να εξατμίζονται οι υδρατμοί της γέμισης.
- Αλείφουμε με διάλυμα αβγού και πασπαλίζουμε με μαυροσίσαμο.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC στον αέρα για 45′, να ροδίσει και να φουσκώσει.
- Αφήνουμε λίγο να κρυώσει η ζαμπονοτυρόπιτα και έπειτα κόβουμε σε κομμάτια.
ΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΑΥΤΗ Η ΕΥΚΟΛΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ, ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ:
ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ