Τηγανίτες με τυρί φέτα

Αφράτες τηγανίτες με τυρί, εύκολες και ιδανικές για κάθε στιγμή της ημέρας! Φτιάξτε ζύμη με αλεύρι και ελαιόλαδο, γεμίστε με φέτα και απολαύστε τις ζεστές, με μέλι ή σκέτες.

Εύκολη
0:25

10 τεμάχια

15 λεπτά

10 λεπτά

τηγανίτεσ με τυρί

Υλικά

Εξοπλισμός

Τηγάνι

Τηγάνι

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το ελαιόλαδο και το αλάτι.
  2. Προσθέτουμε λίγο-λίγο το χλιαρό νερό, ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε μια απαλή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Δεν ρίχνουμε όλο το νερό μονομιάς, γιατί μπορεί να μην το χρειαστεί όλο.
  3. Χωρίζουμε τη ζύμη για τα πιτάκια με τυρί σε 10 μπαλάκια, περίπου στο μέγεθος ενός καρυδιού. Τα πλάθουμε στρογγυλά και με το δάχτυλο κάνουμε μια μικρή λακκούβα στο κέντρο.
  4. Γεμίζουμε κάθε μπαλάκι με λίγα τρίμματα φέτας και το κλείνουμε ώστε να καλυφθεί καλά το τυρί.
  5. Πατάμε με τις παλάμες μας για να γίνουν πλακέ. (Μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε πλάστη για να τις ανοίξουμε σαν λεπτό φύλλο.)
  6. Ζεσταίνουμε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι και ψήνουμε τις τηγανίτες χωρίς λιπαρή ουσία, για 3–4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.
  7. Για μοναδική απόλαυση, σερβίρουμε με μέλι.

Tips

  • Μπορούμε να διατηρήσουμε τις ωμές τηγανίτες στην κατάψυξη και να ψήνουμε κάθε φορά όσες θέλουμε.
  • Ψήνονται επίσης εξαιρετικά και στην τοστιέρα.
Απόρρητο