Υλικά
Εξοπλισμός
Τηγάνι
Υλικά
Εκτέλεση
- Σε ένα μπόλ βάζουμε το αλεύρι, το ελαιόλαδο, το αλάτι, και λίγο-λίγο προσθέτουμε το χλιαρό νερό, ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε μια ζύμη απαλή που δεν θα κολλάει στα χέρια.
- Το νερό δεν το ρίχνουμε μονομιάς, γιατί ίσως δεν το πάρει όλο.
- Χωρίζουμε τη ζύμη για τα πιτάκια με τυρί σε 10 μπαλάκια, μεγέθους όσο 1 καρύδι.
- Τα πλάθουμε στρογγυλά και με το δείκτη κάνουμε μια λακκούβα.
- Γεμίζουμε τις τηγανίτες με τυρί με λίγα τρίμματα φέτας και κλείνουμε σε μπαλίτσα να καλυφθεί το τυρί.
- Πατάμε το ζυμάρι με τις παλάμες μας να γίνει πλακέ. (Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και τον πλάστη για να τις κάνουμε σαν λεπτό φύλλο).
- Ζεσταίνουμε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι και χωρίς λιπαρή ουσία ψήνουμε την κάθε τηγανίτα από 3 με 4 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Για μοναδική απόλαυση, σερβίρουμε με μέλι.
- Διατηρούνται ωμές στην κατάψυξη και ψήνουμε κάθε φορά όσες θέλουμε. Επίσης, ψήνονται και στην τοστιέρα.