.Παλιότερα οι παραδοσιακές τηγανίτες με τυρί έμπαιναν στο τηγάνι σχεδόν κάθε μέρα για να χορτάσουν ανυπόμονα στόματα και αδηφάγα μάτια που τις...

.Παλιότερα οι παραδοσιακές τηγανίτες με τυρί έμπαιναν στο τηγάνι σχεδόν κάθε μέρα για να χορτάσουν ανυπόμονα στόματα και αδηφάγα μάτια που τις παρακολουθούσαν καθώς τσιτσίριζαν στο τηγάνι. Και πώς να μην μπαίναν βέβαια αφού είναι η πιο εύκολη και η πιο γρήγορη λύση για μια νοστιμιά σαν καμία άλλη! Μόνο η τέχνη της μαγειρικής θα μπορούσε να μετατρέψει τρία απλά υλικά σε κάτι τόσο λαχταριστό, σε αυτές τις τηγανίτες με φέτα. Πάρτε λεκάνη, ανακατέψτε ευλαβικά τα αλεύρι,νερό και λάδι και ανακαλύψτε τη μαγεία των απλών πραγμάτων και συνταγών. Αν δεν έχετε ξαναγευτεί αυτά τα πιτάκια με τυρί θα ταξιδέψετε στην απλότητα των γεύσεων προηγούμενων δεκαετιών. Ενώ αν οι τηγανίτες με τυρί σας είναι κάτι γνώριμο, θα ξεσηκωθεί η γευστική σας μνήμη και θα σας γυρίσει πίσω σε εποχές πιο ανέμελες και αγαπημένες.

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
368
  • 250 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 3/4 ποτηριού (περίπου) χλιαρό νερό
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 φλ. τρίμματα μαλακής φέτας

Εξοπλισμός

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Προσθέτουμε το νερό σιγά σιγά

    Σερβίρουμε με μέλι

    Διατηρούνται ωμές στην κατάψυξη

    Για τις τηγανίτες με τυρί φέτα

    Σε ένα μπόλ βάζουμε το αλεύρι, το ελαιόλαδο, το αλάτι, και λίγο-λίγο προσθέτουμε το χλιαρό νερό, ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε μια ζύμη απαλή που δεν θα κολλάει στα χέρια.

    Το νερό δεν το ρίχνουμε μονομιάς, γιατί ίσως δεν το πάρει όλο.

    Χωρίζουμε τη ζύμη για τα πιτάκια με τυρί σε 10 μπαλάκια, μεγέθους όσο 1 καρύδι.

    Τα πλάθουμε στρογγυλά και με το δείκτη κάνουμε μια λακκούβα.

    Γεμίζουμε τις τηγανίτες με τυρί με λίγα τρίμματα φέτας και κλείνουμε σε μπαλίτσα να καλυφθεί το τυρί.

    Πατάμε το ζυμάρι με τις παλάμες μας να γίνει πλακέ. (Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και τον πλάστη για να τις κάνουμε σαν λεπτό φύλλο).

    Ζεσταίνουμε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι και χωρίς λιπαρή ουσία ψήνουμε την κάθε τηγανίτα από 3 με 4 λεπτά από κάθε πλευρά.

    Για μοναδική απόλαυση, σερβίρουμε με μέλι.

    Διατηρούνται ωμές στην κατάψυξη και ψήνουμε κάθε φορά όσες θέλουμε. Επίσης, ψήνονται και στην τοστιέρα.

    Διαβάστε επίσης εδώ, πως μπορούμε να διατηρήσουμε τη φέτα για μεγαλύτερο διάστημα.

    Αν σας άρεσαν οι αλμυρές τηγανίτες με τυρί φέτα, ρίξτε και μια ματιά και στην παρακάτω συνταγή.

    Προτεινόμενος εξοπλισμός

    Κάτι μαγειρεύεται