Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΜΑΥΡΟΔΑΦΝΗ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΣΙΜΟ ΤΗΣ ΣΑΛΤΣΑΣ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΜΑΥΡΟΔΑΦΝΗ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΣΙΜΟ ΤΗΣ ΣΑΛΤΣΑΣ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Κόβουμε πρώτα το κρέας σε μπουκιές.
- Ψιλοκόβουμε τη φέτα πανσέτας σε κομματάκια.
- Με 1 κ.σ. ελαιόλαδο, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, σοτάρουμε την πανσέτα για 3΄. Προσοχή, δεν θέλουμε να ροδίσει γιατί θα βαρύνει η γεύση.
- Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο ολόκληρο και σοτάρουμε ώσπου να γυαλίσει, χωρίς να πάρει χρώμα, ανακατεύοντας για 3΄-4΄.
- Ρίχνουμε το θυμάρι και δυναμώνουμε τη φωτιά.
- Σβήνουμε με τη μαυροδάφνη και ντεγκλασάρουμε την κατσαρόλα τρίβοντας με σπάτουλα τη βάση της.
- Προσθέτουμε το ζωμό και αφήνουμε λίγα λεπτά μέχρι να πάρει βράση.
- Προσθέτουμε το κρέας σε κομματάκια καθώς και τα μανιτάρια.
- Περιμένουμε μέχρι να έρθει ξανά το φαγητό σε σημείο βρασμού.
- Αλατίζουμε και τρίβουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 1 ώρα και 30΄ ώσπου να μαλακώσει το κρέας.
- Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο (χωρίς να κάψει), προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε για λίγα λεπτά με σύρμα να ξανθύνει το μίγμα και να ψηθεί το αλεύρι.
- Παίρνουμε ζωμό απ’ το φαγητό και αραιώνουμε το μίγμα στο κατσαρολάκι ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα να μη σβολιάσει. Ρίχνουμε τόσο ζωμό απ’ το φαγητό ωσότου έχουμε μια αραιή σάλτσα.
- Όλο μαζί το αδειάζουμε στο φαγητό (όπως όταν κάνουμε αυγολέμονο, κουνάμε την κατσαρόλα απ’ τα χερούλια κι αφήνουμε σκεπασμένο το φαγητό να σταθεί για 10΄ πάνω στο ζεστό μάτι της κατσαρόλας το οποίο έχουμε σβήσει).
- Σερβίρουμε με ρύζι ή πουρέ πατάτας.
Tips
- Το συγκεκριμένο φαγητό πρέπει να βράσει σε χαμηλή φωτιά, γιατί έχει λίγα υγρά.