Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
ΓΙΑ ΤΙΣ BABY ΠΑΤΑΤΕΣ ΒΟΥΤΥΡΟΥ
Εξοπλισμός
Ταψί
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
ΓΙΑ ΤΙΣ BABY ΠΑΤΑΤΕΣ ΒΟΥΤΥΡΟΥ
Video
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΡΟΛΟ
- Σε μπολ βάζουμε τον κιμά (χοιρινό και μοσχάρι), το γλάσο ντομάτας, μαϊντανό, ρίγανη, μπαχάρι, ψιλοκομμένο κρεμμύδι, σκόρδο, καρότο, αυγό, φρυγανιά, αλάτι και πιπέρι. Ζυμώνουμε καλά.
- Ρίχνουμε λίγο-λίγο το γάλα και συνεχίζουμε να ζυμώνουμε μέχρι το μίγμα να μην κολλάει στα τοιχώματα του μπολ και να αλλάξει χρώμα.
- Απλώνουμε μια μεγάλη λαδόκολλα και σχηματίζουμε ορθογώνιο μίγματος κιμά (περίπου 25×20 εκ.).
- Τοποθετούμε φέτες ζαμπόν ή προσούτο, φέτες τυριού και το βραστό αυγό, αφήνοντας 1 εκ. περιθώριο γύρω-γύρω.
- Χρησιμοποιώντας τη λαδόκολλα, τυλίγουμε το μίγμα σε ρολό και το τοποθετούμε σε μακρόστενη φόρμα με λαδόκολλα.
- Αλείφουμε όλη την επιφάνεια του ρολού με το γλάσο ντομάτας.
- Ψήνουμε για 1 ώρα και 15 λεπτά.
- Σερβίρουμε ζεστό το ρολό κιμά με τις πατάτες βουτύρου σε πιατέλα.
ΓΛΑΣΟ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
- Στο μπλέντερ βάζουμε όλα τα υλικά για το γλάσο και τα χτυπάμε για 1 λεπτό.
- Σιγοβράζουμε σε κατσαρόλα για 15 λεπτά μέχρι να πυκνώσει.
- Στο τέλος προσθέτουμε λίγο αλάτι και προαιρετικά λίγες σταγόνες μπαλσάμικο.
ΠΑΤΑΤΕΣ ΒΟΥΤΥΡΟΥ
- Βράζουμε τις baby πατάτες για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια τις σπάμε ελαφρά.
- Λιώνουμε βούτυρο σε βαθύ τηγάνι και τις σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα υγρά που έβγαλε το ρολό στη φόρμα.
- Πασπαλίζουμε με μαϊντανό, πάπρικα, αλάτι και πιπέρι.
Tips
- Για να βεβαιωθούμε ότι ψήθηκε μέχρι μέσα τρυπάμε στο κέντρο το ρολό και αν το υγρό που βγαίνει είναι διάφανο τότε είναι ψημένο.










