Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΡΟΛΟ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
ΓΙΑ ΤΙΣ BABY ΠΑΤΑΤΕΣ ΒΟΥΤΥΡΟΥ
Εξοπλισμός
Ταψί
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΡΟΛΟ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
ΓΙΑ ΤΙΣ BABY ΠΑΤΑΤΕΣ ΒΟΥΤΥΡΟΥ
Video
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΡΟΛΟ
- Προθερμαίνουμε το φούρνο. Θα ψήσουμε το ρολό κιμά γεμιστό στους 160°C.
- Σε μπολ βάζουμε τον κιμά, χοιρινό και μοσχάρι, το γλάσο ντομάτας το μαϊντανό, τη ρίγανη, το μπαχάρι το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο, το αυγό, τη φρυγανιά, το αλάτι και τρίβουμε πιπέρι και ζυμώνουμε.
- Λίγο λίγο ρίχνουμε το γάλα.
- Ζυμώνουμε το μίγμα πάρα πολύ καλά μέχρι που να μην κολλάει ο κιμάς στα τοιχώματα του μπολ και να αλλάξει χρώμα.
- Απλώνουμε ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλα στον πάγκο και απλώνουμε το μίγμα κιμά στη λαδόκολλα δίνοντας παραλληλόγραμμο σχήμα 25×20 εκ. περίπου.
- Βάζουμε τις φέτες ζαμπόν ή προσούτο καθώς και τις φέτες τυριού αφήνοντας 1 εκ. κενό γύρω γύρω.
- Βάζουμε και το βραστό αυγό.
- Με τη βοήθεια της λαδόκολλας τυλίγουμε το μίγμα σε ρολό.
- Το τοποθετούμε σε μικρή μακρόστενη φόρμα του κέικ με τη λαδόκολλα.
- Αλείφουμε με το υπόλοιπο γλάσο όλη την επιφάνεια και ψήνουμε για 1 ώρα και 15΄.
- Αφήνουμε να κρυώσει για 15΄-20΄ και το βγάζουμε από τη φόρμα. Ότι ζουμάκι έχει βγάλει το ρολό το ρίχνουμε στις πατάτες βουτύρου.
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ
- Στο μπλέντερ βάζουμε όλα τα υλικά για το γλάσο και τα χτυπάμε για 1΄ να γίνουν πολτός.
- Τα βάζουμε σε κατσαρόλα και τα σιγοβράζουμε για περίπου 15΄ μέχρι να πυκνώσει το μίγμα.
- Προς το τέλος το αλατίζουμε ελαφρά.
- Προαιρετικά ρίχνουμε λίγες σταγόνες μπαλσάμικο.
ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ
- Τρίβουμε πλένουμε και βράζουμε τις baby πατάτες για 20′ να μαλακώσουν και τις σπάμε ελαφρά.
- Λιώνουμε το βούτυρο σε βαθύ τηγάνι και ρίχνουμε τις πατάτες τις αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 10′.
- Προσθέτουμε και ότι υγρά έχουν μείνει στη φόρμα με το ρολό.
- Πασπαλίζουμε μαϊντανό και πάπρικα και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Σερβίρουμε ζεστές τις πατάτες σε πιατέλα με το ρολό.
- Διαβάστε και τα υπόλοιπα μυστικά για το πιο αφράτο, ζουμερό και σωστά ψημένο ρολό κιμά στο φούρνο.
Tips
- Για να βεβαιωθούμε ότι ψήθηκε μέχρι μέσα τρυπάμε στο κέντρο το ρολό και αν το υγρό που βγαίνει είναι διάφανο τότε είναι ψημένο.
