Μοσχάρι γιαουρτλού

Zουμερό, αρωματικό κρέας σε πλούσια σάλτσα, συνοδευόμενο από μαλακά σέσκουλα με κρεμώδες γιαούρτι.

Εύκολη
1:30

4 μερίδες

10 λεπτά

1 ώρα και 20 λεπτά

γιαουρτλου μοσχαρι - μοσχαρι γιαουρτλου

Υλικά

Εξοπλισμός

Κατσαρόλα

Κατσαρόλα

Τηγάνι

Τηγάνι

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε το μοσχάρι με κοφτερό μαχαίρι σε μικρές μπουκιές ή σε λωρίδες.
  2. Το πασπαλίζουμε με το αλεύρι (περίπου 2 γεμάτες κ.σ.) και το ανακατεύουμε καλά, ώστε να το απορροφήσει.
  3. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε πλασοτέ (ρηχή) κατσαρόλα. Τινάζουμε ελαφρά το κρέας, για να φύγει το περίσσιο αλεύρι, και το ροδίζουμε γύρω γύρω σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  4. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το αφήνουμε να μαραθεί για 4–5 λεπτά.
  5. Ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε να ενσωματωθεί.
  6. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε για λίγα λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  7. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και τις ψιλοκομμένες ντομάτες.
  8. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά, μέχρι το κρέας να γίνει πολύ τρυφερό και να λιώνει στο στόμα.
  9. Προς το τέλος του βρασμού προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, ανάλογα με τη γεύση.

ΓΙΑΟΥΡΤΛΟΥ

  1. Σε τηγάνι ζεσταίνουμε 3 κ.σ. σκορδόλαδο.
  2. Χοντροκόβουμε τα σέσκουλα και τα μαραίνουμε στο σκορδόλαδο για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  4. Όταν τα χόρτα πιούν τα υγρά τους, αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε το γιαούρτι.
  5. Ανακατεύουμε πολύ καλά, μέχρι να αποκτήσουν κρεμώδη υφή.
  6. Σερβίρουμε τα χόρτα με γιαούρτι στο πιάτο. Στο κέντρο τοποθετούμε ρύζι άσπρο και από πάνω το μοσχάρι με μπόλικη σάλτσα.

ΣΚΟΡΔΟΛΑΔΟ

  1. Αλέθουμε στο μπλέντερ 3 σκελίδες σκόρδο μαζί με 1 ποτήρι ελαιόλαδο, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  2. Μεταφέρουμε το μείγμα σε καθαρό βαζάκι και το διατηρούμε στο ψυγείο.
  3. Το σκόρδο κάθεται στο κάτω μέρος, ενώ ταυτόχρονα αρωματίζει το λάδι.
  4. Χρησιμοποιούμε κουταλιές από το λάδι για να δώσουμε άρωμα σε φαγητά, σαλάτες ή ψητά.
Απόρρητο