Υλικά
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Τηγάνι
Υλικά
Εκτέλεση
- Κόβουμε το μοσχάρι με κοφτερό μαχαίρι σε μικρές μπουκιές ή σε λωρίδες.
- Το πασπαλίζουμε με το αλεύρι (περίπου 2 γεμάτες κ.σ.) και το ανακατεύουμε καλά, ώστε να το απορροφήσει.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε πλασοτέ (ρηχή) κατσαρόλα. Τινάζουμε ελαφρά το κρέας, για να φύγει το περίσσιο αλεύρι, και το ροδίζουμε γύρω γύρω σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το αφήνουμε να μαραθεί για 4–5 λεπτά.
- Ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε να ενσωματωθεί.
- Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε για λίγα λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και τις ψιλοκομμένες ντομάτες.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά, μέχρι το κρέας να γίνει πολύ τρυφερό και να λιώνει στο στόμα.
- Προς το τέλος του βρασμού προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, ανάλογα με τη γεύση.
ΓΙΑΟΥΡΤΛΟΥ
- Σε τηγάνι ζεσταίνουμε 3 κ.σ. σκορδόλαδο.
- Χοντροκόβουμε τα σέσκουλα και τα μαραίνουμε στο σκορδόλαδο για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Όταν τα χόρτα πιούν τα υγρά τους, αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε το γιαούρτι.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά, μέχρι να αποκτήσουν κρεμώδη υφή.
- Σερβίρουμε τα χόρτα με γιαούρτι στο πιάτο. Στο κέντρο τοποθετούμε ρύζι άσπρο και από πάνω το μοσχάρι με μπόλικη σάλτσα.
ΣΚΟΡΔΟΛΑΔΟ
- Αλέθουμε στο μπλέντερ 3 σκελίδες σκόρδο μαζί με 1 ποτήρι ελαιόλαδο, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε καθαρό βαζάκι και το διατηρούμε στο ψυγείο.
- Το σκόρδο κάθεται στο κάτω μέρος, ενώ ταυτόχρονα αρωματίζει το λάδι.
- Χρησιμοποιούμε κουταλιές από το λάδι για να δώσουμε άρωμα σε φαγητά, σαλάτες ή ψητά.









