Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΑΣΠΡΗ ΣΑΛΤΣΑ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΑΣΠΡΗ ΣΑΛΤΣΑ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ξεκινάμε, κόβοντας πρώτα το κρέας σε 2 φιλέτα και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
- Ξεπλένουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια και τα μουλιάζουμε με 1/2 φλ. νερό ζεστό για 15 λεπτά.
- Τα στραγγίζουμε και κρατάμε το υγρό τους (αφού το σουρώσουμε σε ψιλή σήτα).
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μικρό τηγάνι.
- Ροδίζουμε το κρέας για 3΄-4΄ από κάθε πλευρά.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Τα αφήνουμε να μαραθούν για 2΄-3΄.
- Αφαιρούμε το σκόρδο.
- Σβήνουμε με το κονιάκ και το κρασί και προσθέτουμε τα φρέσκα και τα αποξηραμένα μανιτάρια, καθώς και το θυμάρι.
- Προσθέτουμε το υγρό που μούλιασαν τα μανιτάρια.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε το τηγάνι.
- Μαγειρεύουμε για περίπου 15΄, να μαλακώσει το μοσχάρι και να πυκνώσει η σάλτσα του.