Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΠΟΥΤΙ ΓΛΑΣΑΡΙΣΜΕΝΟ ΜΕ ΠΟΥΡΕ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΑΣ
Εξοπλισμός
Φούρνος
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΠΟΥΤΙ ΓΛΑΣΑΡΙΣΜΕΝΟ ΜΕ ΠΟΥΡΕ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΑΣ
Εκτέλεση
- Τρυπάμε με μυτερό μαχαίρι την πέτσα και μπήγουμε τις φέτες σκόρδου.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι καλά το μπούτι και το βάζουμε σε ρηχό ταψί ή λαμαρίνα.
- Το ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 220°C σε αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, για 30΄, να ροδίσει.
- Μετά χαμηλώνουμε το φούρνο στους 180°C και σκεπάζουμε καλά το μπούτι (με λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο) και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 1 ώρα και 30΄.
- Τότε αλείφουμε το μπούτι με το μέλι, το περιχύνουμε με τους χυμούς, προσθέτουμε και το δεντρολίβανο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 1 ώρα και 30΄.
- Αλείφουμε συχνά το μπούτι με τα υγρά του ταψιού.
- Όταν ψηθεί το αφήνουμε σκεπασμένο για 20΄, να ανακτήσει τους χυμούς που βγαίνουν στην επιφάνεια με τη μορφή φυσαλίδων.
- Το σερβίρουμε ολόκληρο και κόβουμε φέτες στο τραπέζι.
Tips
- Να θυμάστε ότι όσα κιλά είναι το κρέας τόση ώρα θέλει ψήσιμο, συν τα 30΄ για το ρόδισμα στην αρχή.