Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ
ΓΙΑ ΤΗ ΖΕΣΤΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ
ΓΙΑ ΤΗ ΖΕΣΤΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΟ ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ
- Κόβουμε πρώτα το ψαρονέφρι σε χοντρά μενταγιόν (φέτες).
- Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι με χοντρή βάση.
- Ρίχνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κρέας για 2-3′ από κάθε πλευρά.
- Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, προσθέτουμε την γούστερ σως και αφήνουμε να μειωθεί ο όγκος της στο μισό.
- Προσθέτουμε το ζωμό και την κρέμα και βράζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να πυκνώσει. Ελέγχουμε το αλατοπίπερο.
ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
- Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες.
- Ραντίζουμε τα portobello με λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
- Ζεσταίνουμε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το σκόρδο και τα μανιτάρια να ψηθούν για λίγα λεπτά.
- Πασπαλίζουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό και ραντίζουμε με λίγες σταγόνες μπαλσάμικο και ωμό ελαιόλαδο.
- Λίγο πριν σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με φλέικς παρμεζάνας.
- Εναλλακτικά προσθέτουμε 1 κ.σ. τυρί κρέμα στα ζεστά μανιτάρια κι ανακατεύουμε να κρεμώσει το μείγμα.
- Σερβίρουμε τα μενταγιόν με την πυκνή σάλτσα, γεμάτη αρώματα κρέατος και γαρνίρουμε με τα μανιτάρια portobello.