Φρικασέ κοτόπουλο

Κοτόπουλο φρικασέ με αντίδια και αυγολέμονο — ένα κλασικό ελληνικό πιάτο γεμάτο άρωμα. Το απόλυτο comfort food της ελληνικής κουζίνας.

Εύκολη
1:05

6 μερίδες

15 λεπτά

50 λεπτά

φρικασε κοτοπουλο - κοτοπουλο φρικασε

Υλικά

Εξοπλισμός

Κατσαρόλα

Κατσαρόλα

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα και ροδίζουμε καλά το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές.
  2. Προσθέτουμε το ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το αφήνουμε να σοταριστεί για 2–3 λεπτά, μέχρι να γίνει διάφανο.
  3. Προσθέτουμε νερό, τόσο όσο να σκεπάζει το κοτόπουλο, και σιγοβράζουμε για περίπου 50 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει καλά.
  4. Χοντροκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
  5. Έπειτα, προσθέτουμε τα χοντροκομμένα αντίδια.
  6. Αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το βράσιμο για 10 λεπτά, ώστε να μαλακώσουν τα λαχανικά χωρίς να λιώσουν.
  7. Προς το τέλος, πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο άνηθο και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  8. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το λεμόνι. Παίρνουμε λίγο από τον ζεστό ζωμό του φαγητού και τον προσθέτουμε σιγά-σιγά στο αυγολέμονο, ανακατεύοντας συνεχώς για να μη «κόψει».
  9. Περιχύνουμε το φρικασέ με το αυγολέμονο, ανακινούμε απαλά την κατσαρόλα να πάει παντού η σάλτσα και σερβίρουμε αμέσως.
Απόρρητο