Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Video
Εκτέλεση
- Λιώνουμε το βούτυρο με το ελαιόλαδο, σε μικρή βαθιά κατσαρόλα.
- Σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, θωρακίζουμε το ρολό κοτόπουλο από όλες τις πλευρές, για 5 με 7 λεπτά, για να κάνει έντονη κρούστα και να πάρει ρόδινο χρώμα.
- Προσθέτουμε το σκόρδο σπασμένο και το κρεμμύδι, και αφήνουμε να γυαλίσει και να γίνει διάφανο, για λίγα λεπτά.
- Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί κατά τα 2/3 του όγκου του.
- Προσθέτουμε το ζεστό ζωμό.
- Αφήνουμε να πάρει βράση.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι ελαφρά, το θυμάρι ή ρίγανη και σκεπάζουμε το ρολό.
- Σιγοβράζουμε για 45 λεπτά, γυρίζοντας το ρολό γύρω γύρω στην σάλτσα του, κάθε 10 με 15 λεπτά ώστε να ψηθεί ομοιόμορφα στα λίγα υγρά του.
- Αφού ψηθεί, το βγάζουμε σε πιατέλα και το διατηρούμε ζεστό.
- Η αραιή σάλτσα κοτόπουλου που μένει στην κατσαρόλα, θα γίνει η ωραιότερη σως μουστάρδας.
ΔΕΣΙΜΟ ΣΑΛΤΣΑΣ
- Σε μπολ βάζουμε το χυμό λεμόνι και το χυμό πορτοκάλι και διαλύουμε τη μουστάρδα.
- Ανακατεύουμε τα υλικά για τη σως μουστάρδας.
- Ρίχνουμε το μείγμα μουστάρδας μέσα στην κατσαρόλα από όπου αφαιρέσαμε το ρολό.
- Όπως βράζει η πυκνή δεμένη σάλτσα, τα προσθέτουμε, και σε σιγανή φωτιά, ανακατεύουμε με σύρμα να πυκνώσουμε τη σάλτσα.
- Στο τέλος, ελέγχουμε το αλατοπίπερο.
- Κόβουμε σε φέτες το ρολό κοτόπουλο, γαρνίρουμε με τις βρασμένες πατάτες baby κομμένες στη μέση, τα καρότα γλασέ και ό,τι άλλο μας αρέσει.
- Περιχύνουμε με τη σως μουστάρδας.
- Αν δεν σας αρέσει η έντονη μυρωδιά των βοτάνων, καλό είναι να αρωματίσετε το φαγητό για λίγα λεπτά και μετά να τα αφαιρέσετε.
ΜΥΣΤΙΚΑ
- Είναι απαραίτητο η κατσαρόλα που θα χρησιμοποιήσουμε να είναι μικρή, ίσα που να χωράει το ρολό, γιατί τα υγρά του φαγητού είναι λίγα και θέλουμε να είναι συγκεντρωμένα γύρω από το κοτόπουλο.
- 2-3 πρέζες μοσχοκάρυδου, κατά τη διάρκεια του σοταρίσματος, θα απογειώσουν τη γεύση του ρολού.