Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Τηγάνι
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ
Εκτέλεση
- Ξεκινάμε το γλυκόξινο κοτόπουλο με αποξηραμένα φρούτα, κόβωντας το κοτόπουλο σε κομμάτια. Το πλένουμε και το σκουπίζουμε πολύ καλά με απορροφητικό χαρτί.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι ή πλασοτέ κατσαρόλα και ροδίζουμε το κοτόπουλο γύρω γύρω να κάνει κρούστα από όλες τις πλευρές.
- Βγάζουμε το κοτόπουλο και το βάζουμε σε πήλινο σκεύος Tajine ή σε κεραμική ή χοντρή μαντεμένια γάστρα που να σκεπάζει καλά.
- Στο ίδιο λάδι που ρόδισε το κοτόπουλο προσθέτουμε τα δαχτυλίδια κρεμμυδιού και τα αφήνουμε να πάρουν ρόδινο χρώμα, τα βγάζουμε με λαβίδα ή τρυπητή κουτάλα και τα ρίχνουμε επάνω στο κοτόπουλο.
- Περιχύνουμε με τον ζωμό.
- Σκεπάζουμε το βαρύ σκεύος και ψήνουμε στο φούρνο για 30′ στους 200ºC.
ΦΡΟΥΤΑ
- Πλένουμε στεγνώνουμε και κόβουμε τα κυδώνια σε χοντρές φέτες με την φλούδα τους.
- Το ίδιο κάνουμε και με τα μήλα.
- Ζεσταίνουμε το βούτυρο στο τηγάνι και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά τα φρέσκα φρούτα να ροδίσουν.
- Προσθέτουμε τα αποξηραμένα φρούτα ολόκληρα.
- Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τα μπαχαρικά.
- Αφήνουμε το κρασί να εξατμιστεί σχεδόν όλο σε δυνατή φωτιά.
- Περιχύνουμε το κοτόπουλο με τα φρούτα και σκεπάζουμε το σκεύος.
- Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 30′ επιπλέον.
- Στο τέλος η σάλτσα πρέπει να έχει δέσει καλά.
- Σερβίρουμε το κοτόπουλο με δαμάσκηνα με κους κους.