Κοτόπουλο στο φούρνο γεμιστό με κους κους

Εύκολο, οικονομικό και πεντανόστιμο κοτόπουλο γεμιστό, με κους κους, που κρατάει όλους τους χυμούς του

6

20 λεπτά

1 ώρα και 30 λεπτά

κοτόπουλο με κους κους

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ

Εκτέλεση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Αφήνουμε πρώτα το πουλερικό για 30 λεπτά στον πάγκο μας, να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Το αλατοπιπερώνουμε εσωτερικά.

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

  1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές για λίγα λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  2. Προσθέτουμε το κους κους, το χυμό λεμόνι και πορτοκάλι, το ξύσμα λεμόνι και πορτοκάλι και τις σταφίδες.
  3. Αλατοπιπερώνουμε κι ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το μαϊντανό.
  4. Ζεματάμε το βούτυρο και ροδίζουμε τα αμύγδαλα για λίγα λεπτά. Τα προσθέτουμε στο κους κους και τα ανακατεύουμε όλα καλά.

ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ

  1. Γεμίζουμε την κοιλιά του κοτόπουλου, δένουμε για να κρατήσει το σχήμα του και να συγκρατήσει τη γέμιση. Αλείφουμε εξωτερικά με λίγο ελαιόλαδο και το πασπαλίζουμε με αποξηραμένα μυρωδικά ή μπαχαρικά, να πάνε παντού.
  2. Το βάζουμε σε σακούλα ψησίματος και το ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C για 1 ώρα και 30 λεπτά.
  3. Για να σιγουρευτούμε ότι ψήθηκε, μπήγουμε ένα μαχαίρι στο μπούτι. Αν το υγρό που βγαίνει είναι διάφανο, τότε το κοτόπουλο είναι ψημένο. Αφήνουμε το ψημένο κοτόπουλο να σταθεί για 20 λεπτά, να ανακτήσει τα υγρά του.
  4. Το κόβουμε σε μερίδες και το σερβίρουμε με το κους κους εσπεριδοειδών που έχει μουσκέψει στα ζουμάκια του κοτόπουλου.
  5. Αγαπάτε το κοτόπουλο; Δείτε περισσότερες φανταστικές συνταγές!

ΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ, ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ:

Απόρρητο