Εύκολο, οικονομικό και πεντανόστιμο κοτόπουλο γεμιστό, με κους κους, που κρατάει όλους τους χυμούς του.

Εύκολο, οικονομικό και πεντανόστιμο κοτόπουλο γεμιστό, με κους κους, που κρατάει όλους τους χυμούς του.

  • προετοιμασία 20 λεπτά
  • μαγείρεμα 1 ώρα & 30 λεπτά
13

Για το γεμιστό κοτόπουλο με κους κους

  • 1 μέτριο κοτόπουλο ολόκληρο γύρω στο 1½ κιλό
  • αποξηραμένα μυρωδικά ή μπαχαρικά της αρεσκείας σας
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 πιπεριές χρωματιστές ψιλοκομμένες
  • 1½ φλ. κους κους
  • ½ φλ. σταφίδες,
  • ½ φλ. αμύγδαλα
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • χυμό από 2 πορτοκάλια
  • ξύσμα από ½ πορτοκάλι
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • ξύσμα από ½ λεμόνι
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Αφήνουμε πρώτα το πουλερικό για 30 λεπτά στον πάγκο μας, να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Το αλατοπιπερώνουμε εσωτερικά.

    Για τη γέμιση

    Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές για λίγα λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά.

    Προσθέτουμε το κους κους, το χυμό λεμόνι και πορτοκάλι, το ξύσμα λεμόνι και πορτοκάλι και τις σταφίδες.

    Αλατοπιπερώνουμε κι ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το μαϊντανό.

    Ζεματάμε το βούτυρο και ροδίζουμε τα αμύγδαλα για λίγα λεπτά. Τα προσθέτουμε στο κους κους και τα ανακατεύουμε όλα καλά.

    Πώς θα κάνουμε το κοτόπουλο γεμιστό

    Γεμίζουμε την κοιλιά του κοτόπουλου, δένουμε για να κρατήσει το σχήμα του και να συγκρατήσει τη γέμιση. Αλείφουμε εξωτερικά με λίγο ελαιόλαδο και το πασπαλίζουμε με αποξηραμένα μυρωδικά ή μπαχαρικά, να πάνε παντού.

    Το βάζουμε σε σακούλα ψησίματος και το ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C για 1 ώρα και 30 λεπτά.

    Για να σιγουρευτούμε ότι ψήθηκε, μπήγουμε ένα μαχαίρι στο μπούτι. Αν το υγρό που βγαίνει είναι διάφανο, τότε το κοτόπουλο είναι ψημένο. Αφήνουμε το ψημένο κοτόπουλο να σταθεί για 20 λεπτά, να ανακτήσει τα υγρά του.

    Το κόβουμε σε μερίδες και το σερβίρουμε με το κους κους εσπεριδοειδών που έχει μουσκέψει στα ζουμάκια του κοτόπουλου.

    Αγαπάτε το κοτόπουλο; Δείτε περισσότερες φανταστικές συνταγές!

    Αν σας άρεσε αυτό το γεμιστό κοτόπουλο με κους κους, δείτε και την παρακάτω φανταστική συνταγή:

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται