Υλικά
Εξοπλισμός
Ταψί
Τηγάνι
Υλικά
Εκτέλεση
ΓΕΜΙΣΗ
- Σε βαθύ τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε τα συκωτάκια για 4–5 λεπτά, ανακατεύοντας τα κατά διαστήματα.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε να μαλακώσει και να γίνει διάφανο για 3–4 λεπτά.
- Κόβουμε όλα τα αποξηραμένα φρούτα και τα κάστανα στη μέση και τα ρίχνουμε στο τηγάνι, ανακατεύοντας καλά ώστε να ενωθούν με τα συκωτάκια και το κρεμμύδι.
- Σβήνουμε με το κονιάκ και προσθέτουμε τον ζωμό. Αλατοπιπερώνουμε τη γέμιση και αφήνουμε να βράσει μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά.
- Μόλις η γέμιση μείνει στεγνή, την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά. Τότε προσθέτουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε απαλά για να ενσωματωθούν.
ΡΟΛΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
- Ζητάμε από τον κρεοπώλη να μας ξεκοκαλίσει το κοτόπουλο, φροντίζοντας να παραμείνει όσο το δυνατόν ανέπαφη η πέτσα του.
- Απλώνουμε το ξεκοκαλισμένο κοτόπουλο στον πάγκο εργασίας με την πέτσα προς τα κάτω.
- Αλατοπιπερώνουμε καλά το κοτόπουλο.
- Με ένα κουτάλι απλώνουμε τη γέμιση κατά μήκος του κοτόπουλου, αφήνοντας μικρό περιθώριο στις άκρες.
- Τυλίγουμε προσεκτικά το κοτόπουλο σε ρολό, μαζεύοντας τις άκρες προς τα μέσα ώστε η γέμιση να παραμείνει εντός.
- Δένουμε το ρολό με σπάγκο κατά μήκος, για να συγκρατηθεί η γέμιση και να διατηρηθεί όμορφη η όψη μετά το ψήσιμο.
- Αλείφουμε εξωτερικά το ρολό με λίγο ελαιόλαδο, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι γύρω-γύρω και είμαστε έτοιμοι για ψήσιμο.
- Τοποθετούμε το ρολό σε ταψάκι και το βάζουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 220°C για 15 λεπτά, ώστε να ροδίσει η επιφάνεια.
- Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180°C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά.
- Το ρολό είναι έτοιμο όταν, τρυπώντας το στο πιο παχύ σημείο του, το υγρό που βγαίνει είναι διάφανο και όχι ροζ.









