Ρύζι Χριστουγεννιάτικο

Αρωματικό ρύζι Χριστουγεννιάτικο με κάστανα, ξηρούς καρπούς και ρόδι. Μια γιορτινή, πλούσια συνταγή που συνοδεύει ιδανικά κάθε χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

Εύκολη
0:25

4 μερίδες

5 λεπτά

20 λεπτά

ρυζι χριστουγεννιατικο

Υλικά

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Ξεκινάμε πλένοντας πολύ καλά το ρύζι, ώστε να φύγει όλο το άμυλο. Το βάζουμε σε λεπτό σουρωτήρι και το ξεπλένουμε αρκετές φορές με τρεχούμενο νερό μέχρι το νερό να τρέχει διάφανο. Το στραγγίζουμε καλά και το απλώνουμε σε καθαρή πετσέτα, αφήνοντάς το να στεγνώσει πλήρως.
  2. Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε δύο γεμάτες κουταλιές βούτυρο.
  3. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
  4. Έπειτα ρίχνουμε το κουκουνάρι, την αμυγδαλόψιχα, τα κάστανα, το ρύζι, τα μπαχαρικά και τις σταφίδες.
  5. Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά ακόμη, ανακατεύοντας, ώστε να βουτυρωθούν καλά όλα τα υλικά.
  6. Προσθέτουμε τον ζεστό ζωμό ή νερό, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να πάρουν βράση.
  7. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και σιγοβράζουμε περίπου για 15 λεπτά, μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά.
  8. Σβήνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με καθαρή πετσέτα και από πάνω το καπάκι. Αφήνουμε το ρύζι να σταθεί για 10 λεπτά.
  9. Στο μεταξύ, λιώνουμε σε τηγάνι την υπόλοιπη 1 κ.σ. βούτυρο και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα συκωτάκια για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Τα προσθέτουμε στο ρύζι και ανακατεύουμε απαλά.
  10. Ρίχνουμε το καθαρισμένο ρόδι, πασπαλίζουμε με άνηθο και μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως σε πιατέλα. Αν θέλουμε, προσθέτουμε λίγο φρεσκοστυμμένο λεμόνι για φρεσκάδα.
Απόρρητο