Ζουμερός γύρος κοτόπουλο

Γύρος κοτόπουλο απο την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Αν φτιάξετε μια φορά αυτόν τον σπιτικό, τραγανό εξωτερικά και ταυτόχρονα ζουμερό, και μυρωδάτο γύρο από κοτόπουλο, τότε δεν θα θέλετε να ξαναφάτε σουβλάκι απ’ έξω

Δύσκολη
1:30

12

15 λεπτά

1 ώρα και 15 λεπτά

Γύρος κοτόπουλο σπιτικός στο φούρνο Συνταγή για σπιτικο γυρο κοτοπουλο απο την Αργυρω. Με μπαχαρικά με τα οποία θα αποκτήσει έξτρα νοστιμιά.

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΓΥΡΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

Εξοπλισμός

Πυρίμαχο σκεύος

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΓΥΡΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

Εκτέλεση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά με τα οποία θα αποκτήσει έξτρα νοστιμιά.
  2. Προσθέτουμε τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο και το λεμόνι και ανακατεύουμε καλά.
  3. Εάν είναι χοντροκομμένο, το χτυπάμε με βαρύ αντικείμενο, να πλατύνει.
  4. Κόβουμε τα φιλέτα, σε μεγάλες λεπτές φέτες.
  5. Τα βάζουμε τα  σε πυρίμαχο σκεύος και προσθέτουμε το μίγμα μπαχαρικών και ελαιόλαδου.
  6. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
  7. Κόβουμε σε λεπτές φέτες την ντομάτα.
  8. Αν έχει πολλά υγρά τη στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
  9. Βάζουμε τη ντομάτα σε ένα μπολάκι, και το σκεπάζουμε.
  10. Σκεπάζουμε και το μπολ, και τα βάζουμε όλα στο ψυγείο για μερικές ώρες. Ακόμα καλύτερα για μια νύχτα.
  11. Απλώνουμε ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο στον πάγκο εργασίας.
  12. Από πάνω βάζουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα.
  13. Απλώνουμε το κοτόπουλο και τη ντομάτα.
  14. Με τη βοήθεια της λαδόκολλας ρολάρουμε το γύρο σε σφιχτό ρολό.
  15. Με το αλουμινόχαρτο τυλίγουμε καλά και σφίγγουμε το ρολό.
  16. Βάζουμε το ρολό σε μία σχάρα και το ψήνουμε στους 200°C για 1 ώρα και 15 λεπτά.
  17. Ξετυλίγουμε το γύρο.
  18. Τον ξαναβάζουμε στη σχάρα κι από κάτω βάζουμε ταψί με λαδόκολλα.
  19. Αλείφουμε λίγο ελαιόλαδο και ξεροψήνουμε  για 30 λεπτά.
  20. Κόβουμε σε λεπτές φέτες και σερβίρουμε με τζατζίκι, σπιτικές πίτες, ντομάτα, κρεμμύδι, μαϊντανό και πάπρικα.
Απόρρητο