Υλικά
Εξοπλισμός
Μίξερ με κάδο
Ταψί
Φούρνος
Υλικά
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε 1 φλ. νερό, τη μαγιά, 1 κ. σ. ζάχαρη (από τη συνολική) και λίγο αλεύρι και φτιάχνουμε αραιή ζύμη σαν χυλό.
- Σκεπάζουμε καλά και αφήνουμε για περίπου 20΄ να ανέβει (σε μεγάλο μπολ γιατί φουσκώνει πολύ).
- Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ το λάδι με τη ζάχαρη να γίνει σαν κρέμα.
- Προσθέτουμε ξύσμα, μαστίχα, μαχλέπι και μπέικιν πάουντερ.
- Σε μεγάλη λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι.
- Κάνουμε λακκούβα.
- Προσθέτουμε τα χτυπημένα υλικά και τη φουσκωμένη μαγιά.
- Λίγο λίγο, ζυμώνοντας με το χέρι, προσθέτουμε το νερό μέχρι να έχουμε μία ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια και είναι σφιχτή όπως του ψωμιού.
- Τη ζυμώνουμε λίγο στον πάγκο με δυνατές κινήσεις.
- Λαδώνουμε ταψί 34 εκ. και αδειάζουμε μέσα τη ζύμη.
- Την απλώνουμε με τα δάχτυλα να ισιώσει η επιφάνεια.
- Σκεπάζουμε το ταψί και αφήνουμε τη ζύμη να ανέβει για περίπου 1 και 30΄.
- Τότε ραντίζουμε λίγο νερό και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC στις αντιστάσεις για περίπου 50′, να ροδίσει η επιφάνεια.