Υλικά
Εξοπλισμός
Φόρμα
Υλικά
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Διαλύουμε πρώτα τη σόδα μέσα στο χυμό πορτοκάλι.
- Σε ένα μπoλ ρίχνουμε τα υπόλοιπα υγρά και τα ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε και το χυμό πορτοκάλι με τη σόδα.
- Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι μαζί με το baking powder, ανακατεύοντας τα υλικά.
- Τέλος, προσθέτουμε τις ελιές ψιλοκομμένες και το κρεμμύδι.
- Λαδώνουμε μεσαία, μακρόστενη φόρμα και αδειάζουμε το μίγμα.
- Ισιώνουμε την επιφάνεια.
ΨΗΣΙΜΟ
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160°C, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα του φούρνου για περίπου 45 λεπτά.
- Ελέγχουμε αν ψήθηκε, μπήγοντας ένα μαχαίρι στο κέντρο του. Αν βγει καθαρή η λάμα, τότε είναι έτοιμο.
- Αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά κι έπειτα ξεφορμάρουμε σε σχάρα να κρυώσει καλά προτού το κόψουμε.