Υλικά
Εξοπλισμός
Κόσκινο
Ταψί
Υλικά
Εκτέλεση
- Διαλύουμε πρώτα το αλάτι στο νερό.
- Κοσκινίζουμε τα δύο αλεύρια σε μπολ.
- Προσθέτουμε τη μαγιά και ανακατεύουμε.
- Κάνουμε λακκούβα στη μέση, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το νερό κι ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα.
- Όταν μαζεύεται σε μπάλα, τη ζυμώνουμε σε αλευρωμένο πάγκο για 5΄-10΄, να γίνει λεία και απαλή.
- Όποτε κολλάει στα χέρια πασπαλίζουμε με αλεύρι.
- Τη βάζουμε σε λαδωμένο μπολ και την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο για περίπου 1 ώρα.
- Αφού φουσκώσει τη βγάζουμε στον πάγκο.
ΠΛΑΣΙΜΟ
- Παίρνουμε κομμάτια ζύμης και τα πλάθουμε σε κορδόνια, πάχους 0,5 εκ. κι όσο μακριά θέλουμε.
- Τα λαδώνουμε ελαφρά και τα ακουμπάμε σε λαδωμένο ταψί με κενό ανάμεσά τους.
- Τα πασπαλίζουμε, αν θέλουμε, με αλάτι, χοντροσπασμένα πιπέρια, ψιλοκομμένα μυρωδικά ή διάφορους σπόρους (κολοκυθόσπορο, ηλιόσπορο κ.ά.).
- Τα σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα και τα αφήνουμε για 30΄ να φουσκώσουν.
ΨΗΣΙΜΟ
- Τα ψήνουμε στο φούρνο στους 200 ºC για 15΄-20΄.
- Για τη συνταγή χρειάζεται χρόνος αναμονής (για το φούσκωμα) περίπου 1,5 ώρα.