Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΠΙΤΣΟΨΩΜΟ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΛΥΜΑ ΑΥΓΟΥ
Εξοπλισμός
Ταψί
Φούρνος
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΠΙΤΣΟΨΩΜΟ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΛΥΜΑ ΑΥΓΟΥ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ενεργοποιούμε πρώτα τη μαγιά.
- Τη διαλύουμε σε μπολ, πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη και ρίχνουμε λίγο νερό. Ανακατεύουμε να διαλυθεί.
- Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί.
- Όταν αφρίσει η επιφάνεια είναι έτοιμη και την προσθέτουμε στο αλεύρι.
- Βάζουμε σε μπολ το αλεύρι και προσθέτουμε το βούτυρο.
- Ψιχουλιάζουμε το αλεύρι με το βούτυρο να βραχεί να γίνει άμμος.
- Κάνουμε λακκούβα στο αλεύρι και ρίχνουμε τα χτυπημένα αβγά και την ενεργοποιημένη μαγιά.
- Διαλύουμε το αλάτι στο χλιαρό γάλα και το προσθέτουμε.
- Ρίχνουμε μισό φλ. νερό και ζυμώνουμε.
- Τέλος, προσθέτουμε τους σπόρους.
- Μαζεύουμε τη ζύμη σε μπάλα.
- Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο από 45 έως 60 λεπτά.
- Αδειάζουμε τη ζύμη στον πάγκο, την ξεφουσκώνουμε και τη χωρίζουμε σε 2 μέρη.
- Ανοίγουμε κάθε κομμάτι ζύμης σε μακρόστενο χοντρό φύλλο.
- Απλώνουμε τη γέμιση αφήνοντας 2 εκ. κενό γύρω γύρω.
- Ρολάρουμε το ψωμί σε ρολό και κλείνουμε τις άκρες γυρίζοντας τες προς τα κάτω.
- Φτιάχνουμε και την δεύτερη φραντζόλα, τις βάζουμε σε λαδωμένη λαμαρίνα, σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα και αφήνουμε για 30 λεπτά να φουσκώσουν ξανά.
- Αλείφουμε με διάλυμα αβγού και χαράζουμε την επιφάνεια.
- Ψήνουμε για 50 λεπτά περίπου να ροδίσουν στους 180ºC.