Αλμυρά μπισκότα

Αλμυρά μπισκότα με γιαούρτι και τυριά, ιδανικά για σνακ ή συνοδευτικό. Εύκολη συνταγή με πλούσια γεύση και τραγανή υφή.

Εύκολη
0:40

10 τεμάχια

20 λεπτά

20 λεπτά

αλμυρα μπισκοτα

Υλικά

Εξοπλισμός

Ταψί

Ταψί

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί ή σε λαμαρίνες.
  2. Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το baking powder και το αφήνουμε στην άκρη.
  3. Χτυπάμε το μαλακό βούτυρο στο μίξερ για 5–6 λεπτά, μέχρι να αφρατέψει καλά.
  4. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγα λεπτά ακόμη.
  5. Προσθέτουμε το γιαούρτι και χτυπάμε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και κρεμώδες.
  6. Ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι και τα τυριά και ανακατεύουμε καλά με σπάτουλα ή κουτάλι.
  7. Προσθέτουμε το μισό από το αλεύρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με κουτάλι.
  8. Όταν το μείγμα αρχίσει να παίρνει μορφή ζύμης, το μεταφέρουμε σε αλευρωμένο πάγκο και ζυμώνουμε, προσθέτοντας σταδιακά το υπόλοιπο αλεύρι, μέχρι να έχουμε μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη.
  9. Ανοίγουμε τη ζύμη σε χοντρό φύλλο, περίπου 0,5 εκ. πάχος, με χοντρό πλάστη.
  10. Κόβουμε σε ρομβοειδή (μπακλαβαδωτά) κομμάτια, περίπου 2 εκ.
  11. Τα τοποθετούμε στις λαμαρίνες, αφήνοντας λίγο κενό μεταξύ τους.
  12. Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
  13. Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε.
Απόρρητο