Υλικά
Εξοπλισμός
Ταψί
Υλικά
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί ή σε λαμαρίνες.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το baking powder και το αφήνουμε στην άκρη.
- Χτυπάμε το μαλακό βούτυρο στο μίξερ για 5–6 λεπτά, μέχρι να αφρατέψει καλά.
- Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγα λεπτά ακόμη.
- Προσθέτουμε το γιαούρτι και χτυπάμε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και κρεμώδες.
- Ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι και τα τυριά και ανακατεύουμε καλά με σπάτουλα ή κουτάλι.
- Προσθέτουμε το μισό από το αλεύρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με κουτάλι.
- Όταν το μείγμα αρχίσει να παίρνει μορφή ζύμης, το μεταφέρουμε σε αλευρωμένο πάγκο και ζυμώνουμε, προσθέτοντας σταδιακά το υπόλοιπο αλεύρι, μέχρι να έχουμε μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη.
- Ανοίγουμε τη ζύμη σε χοντρό φύλλο, περίπου 0,5 εκ. πάχος, με χοντρό πλάστη.
- Κόβουμε σε ρομβοειδή (μπακλαβαδωτά) κομμάτια, περίπου 2 εκ.
- Τα τοποθετούμε στις λαμαρίνες, αφήνοντας λίγο κενό μεταξύ τους.
- Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
- Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε.









