Υλικά
Εξοπλισμός
Μίξερ χειρός
Υλικά
Εκτέλεση
- Βάζουμε πρώτα το εβαπορέ στην κατάψυξη για 30΄.
- Τα λεμόνια θέλω να είναι φρέσκα και ακέρωτα.
- Αφού πάρουμε το ξύσμα τους το βάζουμε σε ένα μπολάκι και ρίχνουμε 3 κ.σ. από τη συνολική ζάχαρη και ανακατεύουμε.
- Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο να λιώσει καλά, περίπου 30΄.
- Όταν το βγάλουμε θα έχει γίνει κίτρινο σιρόπι.
- Σε μπολ βάζουμε το φρέσκο γάλα, και την υπόλοιπη ζάχαρη, το ξύσμα και το χυμό.
- Τα ανακατεύουμε με σύρμα να λιώσει.
- Σε μπολ βάζουμε την κρέμα γάλακτος και τη χτυπάμε σε παχύρρευστη μορφή.
- Πρώτα προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε με σύρμα.
- Βάζουμε και το παγωμένο εβαπορέ και ανακατεύουμε.
- Τέλος ενώνουμε τα δύο μείγματα.
- Βάζουμε το υλικό να παγώσει στην κατάψυξη.
- Μόλις αρχίσει και σφίγγει λίγο, μετά από 1 ώρα, το χτυπάμε με μίξερ χειρός να αφρατέψει και το ξαναπαγώνουμε.
- Όσο πιο πολλές φορές επαναλάβουμε τη διαδικασία αυτή τόσο πιο αφράτο παγωτό θα έχουμε στο τέλος.
Tips
- Θα χρησιμοποιήσουμε το κεσεδάκι από το γιαούρτι σαν μεζούρα για όλα τα υλικά.