Υλικά
Εξοπλισμός
Μίξερ χειρός
Υλικά
Εκτέλεση
- Βάζουμε πρώτα το εβαπορέ στην κατάψυξη για 30΄.
 - Τα λεμόνια θέλω να είναι φρέσκα και ακέρωτα.
 - Αφού πάρουμε το ξύσμα τους το βάζουμε σε ένα μπολάκι και ρίχνουμε 3 κ.σ. από τη συνολική ζάχαρη και ανακατεύουμε.
 - Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο να λιώσει καλά, περίπου 30΄.
 - Όταν το βγάλουμε θα έχει γίνει κίτρινο σιρόπι.
 - Σε μπολ βάζουμε το φρέσκο γάλα, και την υπόλοιπη ζάχαρη, το ξύσμα και το χυμό.
 - Τα ανακατεύουμε με σύρμα να λιώσει.
 - Σε μπολ βάζουμε την κρέμα γάλακτος και τη χτυπάμε σε παχύρρευστη μορφή.
 - Πρώτα προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε με σύρμα.
 - Βάζουμε και το παγωμένο εβαπορέ και ανακατεύουμε.
 - Τέλος ενώνουμε τα δύο μείγματα.
 - Βάζουμε το υλικό να παγώσει στην κατάψυξη.
 - Μόλις αρχίσει και σφίγγει λίγο, μετά από 1 ώρα, το χτυπάμε με μίξερ χειρός να αφρατέψει και το ξαναπαγώνουμε.
 - Όσο πιο πολλές φορές επαναλάβουμε τη διαδικασία αυτή τόσο πιο αφράτο παγωτό θα έχουμε στο τέλος.
 
Tips
- Θα χρησιμοποιήσουμε το κεσεδάκι από το γιαούρτι σαν μεζούρα για όλα τα υλικά.
 









