Εκτέλεση
Για το σεμιφρέντο με χαλβά και σοκολάτα, βάζουμε πρώτα τα αμύγδαλα σε ταψάκι και τα ψήνουμε για 12′-15′ στους 200ºC στον αέρα. Αφήνουμε να κρυώσουν.
Βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι τη ζάχαρη σε δύο δόσεις να λιώσει. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα, ανακατεύουμε να ντυθούν με καραμέλα και αδειάζουμε σε λαδόκολλα να κρυώσει καλά. Το σπάμε σε μικρά κομμάτια ή το χτυπάμε στο γουδί. Δεν το λιώνουμε τελείως.
Λιώνουμε το χαλβά με πιρούνι σε μπολ. Φροντίζουμε να μην έχει καθόλου κομμάτια. Προσθέτουμε το ταχίνι, το μέλι και το ζαχαρούχο. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
Χτυπάμε την κρύα κρέμα μέχρι να σχηματιστούν απαλές κορυφές. Λίγη λίγη ανακατεύοντας απαλά τη ρίχνουμε στο χαλβά. Προσθέτουμε τα μισά καραμελωμένα χοντροκομμένα αμύγδαλα. Ανακατεύουμε.
Ντύνουμε με μεμβράνη μικρή φόρμα του κέικ. Αδειάζουμε το σεμιφρέντο. Το καλύπτουμε με μεμβράνη. Το βάζουμε στην κατάψυξη να σφίξει. Αφήνουμε για 15′ σε θερμοκρασία δωματίου προτού σερβίρουμε.
Το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα. Γαρνίρουμε με τα υπόλοιπα καραμελωμένα αμύγδαλα και περιχύνουμε με λιωμένη σοκολάτα ή σιρόπι σοκολάτας.