Semifreddo με χαλβά, σοκολάτα και καραμελωμένα αμύγδαλα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Σεμιφρέντο ελληνικό, με χαλβά, μέλι, σοκολάτα και καραμελωμένα αμύγδαλα....

Semifreddo με χαλβά, σοκολάτα και καραμελωμένα αμύγδαλα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Σεμιφρέντο ελληνικό, με χαλβά, μέλι, σοκολάτα και καραμελωμένα αμύγδαλα. Πανεύκολο, καλοκαιρινό γλυκό που μπορείς να έχεις πάντα στο ψυγείο σου.

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για το semifreddo με χαλβά της Αργυρώς

  • 500 γρ. χαλβά με σοκολάτα
  • 150 γρ. ταχίνι ακατέργαστο
  • 2 κ.σ. μέλι θυμαρίσιο
  • 1 μικρό ζαχαρούχο γάλα (200 γραμ.)
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά και κρύα)
  • 200 γρ. αμύγδαλα
  • 150 γρ. ζάχαρη

Για το σερβίρισμα

  • Λιωμένη σοκολάτα ή σιρόπι σοκολάτας

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Ένα εύκολο, πεντανόστιμο παγωτό με χαλβά & ταχίνι που θα εντυπωσιάσει όποιον το φάει. Θυμίζει τον αγαπημένο μας χαλβά και σίγουρα θα σας μείνει αξέχαστο! Συνταγή για παγωτό σεμιφρέντο χωρίς κόπο για να βγείτε ασπροπρόσωποι!

    Για το semifreddo με χαλβά της Αργυρώς

    Bάζουμε πρώτα τα αμύγδαλα σε ταψάκι και τα ψήνουμε γύρω στα 10 λεπτά στους 200ºC στον αέρα να ροδίσουν.

    Αφήνουμε να κρυώσουν.

    Βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι τη ζάχαρη σε δύο δόσεις να λιώσει.

    Προσθέτουμε τα αμύγδαλα, ανακατεύουμε να ντυθούν με καραμέλα και αδειάζουμε σε λαδόκολλα να κρυώσει καλά.

    Το σπάμε σε μικρά κομμάτια ή το χτυπάμε στο γουδί.

    Δεν το λιώνουμε τελείως.

    Λιώνουμε τον χαλβά με πιρούνι σε μπολ.

    Φροντίζουμε να μην έχει καθόλου κομμάτια.

    Προσθέτουμε το ταχίνι, το μέλι και το ζαχαρούχο γάλα.

    Ανακατεύουμε πολύ καλά τα υλικά μας.

    Χτυπάμε την κρύα κρέμα μέχρι να σχηματιστούν απαλές κορυφές.

    Λίγη-λίγη ανακατεύοντας απαλά τη ρίχνουμε στο χαλβά.

    Προσθέτουμε τα μισά καραμελωμένα χοντροκομμένα αμύγδαλα.

    Ανακατεύουμε.

    Ντύνουμε με μεμβράνη μικρή φόρμα του κέικ.

    Αδειάζουμε το semifreddo.

    Το καλύπτουμε με μεμβράνη.

    Το βάζουμε στην κατάψυξη να σφίξει.

    Αφήνουμε για 15 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου προτού σερβίρουμε.

    Το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.

    Γαρνίρουμε με τα υπόλοιπα καραμελωμένα αμύγδαλα το semifreddo και περιχύνουμε με λιωμένη σοκολάτα ή σιρόπι σοκολάτας.

    Διαφήμιση

    Βίντεο

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×