Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΩΤΟ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Μίξερ χειρός
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΩΤΟ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ζεσταίνουμε πρώτα ελαφρά το ρούμι σε κατσαρόλα.
- Βάζουμε τις σταφίδες σε μικρό μπολ και τις περιχύνουμε με το ρούμι.
- Καλύπτουμε με μεμβράνη και τις αφήνουμε για 30΄.
- Τέλος τις στραγγίζουμε.
- Σε κατσαρόλα με χοντρή βάση βάζουμε το φρέσκο γάλα, την κανέλα και τη σοκολάτα.
- Αφήνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα να λιώσει.
- Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει 5΄ και το μεταφέρουμε σε κανάτα.
- Αφαιρούμε την κανέλα.
ΓΙΑ ΤΗ ΚΡΕΜΑ
- Με μίξερ χειρός χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη έως ότου πυκνώσουν και λιώσει η ζάχαρη 5΄-6΄.
- Λίγο λίγο ρίχνουμε το υγρό ζεστό μίγμα, ανακατεύοντας συγχρόνως με σύρμα τους κρόκους.
- Το ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά χωρίς να βράσει για περίπου 15΄, έως ότου πυκνώσει ελαφρά.
- Είναι έτοιμο όταν μένει µία παχιά στρώση στην πίσω πλευρά της κουτάλας.
- Το βάζουμε σε μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει.
- Το παγώνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα, να κρυώσει εντελώς.
- Προσθέτουμε τότε στην παχύρρευστη κρέμα και τις σταφίδες και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα.
- Το παγώνουμε στην κατάψυξη για 2 ώρες, έως ότου σταθεροποιηθεί.
- Τότε το χτυπάμε με μίξερ χειρός να αφρατέψει και το ξαναπαγώνουμε μέχρι, περίπου 2 ώρες.