Υλικά
Εξοπλισμός
Κόσκινο
Μίξερ χειρός
Υλικά
Video
Εκτέλεση
- Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ºC στις αντιστάσεις, θα ψήσουμε στην κάτω σχάρα.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μακρόστενη φόρμα για κέικ 8×22 εκατ.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι και στη συνέχεια κοσκινίζουμε το κακάο και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο και το χτυπάμε με μίξερ χειρός για 1’ να αφρατέψει.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε με το μίξερ χειρός για 3-4’ μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να κρεμώσει το βούτυρο.
- Ένα – ένα ρίχνουμε τα αυγά.
- Κάθε φορά που ρίχνουμε ένα αυγό πρέπει να έχει ενσωματωθεί πλήρως το προηγούμενο.
- Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι και χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να χαθεί το αλεύρι.
- Ισομοιράζουμε το μείγμα σε δυο μπολ.
ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ ΜΕΙΓΜΑ
- Στον ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα με το κακάο και ανακατεύουμε γίνει ρευστή σοκολάτα.
- Τέλος ρίχνουμε τις σταγόνες σοκολάτας και απαλά με κουτάλι ανακατεύουμε.
ΜΕΙΓΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ
- Στο άλλο μπολ ρίχνουμε το ξύσμα και τον χυμό πορτοκάλι.
ΣΤΗ ΦΟΡΜΑ
- Βάζουμε εναλλάξ μέσα στη φόρμα του κέικ, μείγμα σοκολάτα και μείγμα πορτοκάλι, με ένα κουτάλι μέχρι να τελειώσουν τα δυο μείγματα.
- Με ένα ξυλάκι ή με τη λάμα από ένα μαχαίρι κάνουμε οχτάρια ώστε να μπλεχτούν τα δυο μείγμα. Κάνε 2-3 ανακατέματα όχι παραπάνω γιατί θα χαθεί το σχέδιο αν ανακατέψετε πολύ ώρα.
- Βάζουμε στην κάτω σχάρα του φούρνου το μείγμα κέικ και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα σε καλά προθερμασμένο φούρνο.
- Το κέικ πορτοκάλι σοκολάτα είναι έτοιμο όταν φουσκώσει ξεκολλήσει από τα τοιχώματα και ροδίσει ομοιόμορφα ολόγυρα.
- Πριν το βγάλουμε από το φούρνο, ελέγχουμε αν το κέικ έχει ψηθεί μπήγοντας τη λάμα από ένα μαχαίρι στο κέντρο. Αν βγει στεγνή τότε το κέικ μας είναι έτοιμο.
- Αφήνουμε το κέικ να σταθεί στη φόρμα του για 15’.
- Με προσοχή το ξεφορμάρουμε και το αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσει τελείως.
- Διατηρείται σκεπασμένο σε θερμοκρασία δωματίου για 3-4 ημέρες αλλά και στην κατάψυξη καλά σκεπασμένο μέχρι 3 μήνες.