Σοκολατάκια με φρούτα γλασέ

Η λευκή σοκολάτα είναι πολύ ευαίσθητη στη χρήση της για το λόγο αυτό τη λιώνουμε πάντα σε πολύ χαμηλή φωτιά και δεν την ανακατεύουμε πολύ γιατί θα κόψει.

30

10 λεπτά

10 λεπτά

φρουτα γλασε

Υλικά

ΓΙΑ ΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ ΜΕ ΦΡΟΥΤΑ ΓΛΑΣΕ

Εξοπλισμός

Μπεν Μαρί

Υλικά

ΓΙΑ ΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ ΜΕ ΦΡΟΥΤΑ ΓΛΑΣΕ

Εκτέλεση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ στρώνουμε λαδόκολλα να προεξέχει και στα πλαϊνά.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα φρούτα γλασέ, τα κράνμπερι με τα φιστίκια. Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα.
  3. Περιχύνουμε τα φρούτα με τη λιωμένη σοκολάτα ανακατεύοντάς τα.
  4. Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα.
  5. Κόβουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα και το σκεπάζουμε.
  6. Πατάμε καλά με τα χέρια να ισιώσει η επιφάνεια του μείγματος.
  7. Αφαιρούμε τη λαδόκολλα.
  8. Το τοποθετούμε στο ψυγείο, να σφίξει.
  9. Όταν σφίξει ξεφορμάρουμε την μπάρα σοκολάτας.
  10. Αφαιρούμε τη λαδόκολλα.
  11. Με κοφτερό μεγάλο μαχαίρι κόβουμε φέτες και κάθε φέτα σε 2 ή 3 μικρότερα σοκολατάκια.
  12. Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα γλασαρισμένα φρούτα με αποξηραμένα ψιλοκομμένα φρούτα.
Απόρρητο