Εύκολη συνταγή για σοκολατάκια με φρούτα γλασέ, που μπορείτε να τα κάνετε δώρο.

Εύκολη συνταγή για σοκολατάκια με φρούτα γλασέ, που μπορείτε να τα κάνετε δώρο.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
9

Για τα σοκολατάκια με φρούτα γλασέ

  • 300 γρ. λευκή σοκολάτα
  • 1/2 φλ. φυστίκια Αιγίνης ψιλοκομμένα
  • 1/2 φλ. κράνμπερι ή κόκκινα κερασάκια γλασέ
  • 1/2 κόντιτα (φρούτα διάφορα γλασέ)
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Σε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ στρώνουμε λαδόκολλα να προεξέχει και στα πλαϊνά.

    Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα φρούτα γλασέ, τα κράνμπερι με τα φιστίκια. Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα.

    Περιχύνουμε τα φρούτα με τη λιωμένη σοκολάτα ανακατεύοντάς τα.

    Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα.

    Κόβουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα και το σκεπάζουμε.

    Πατάμε καλά με τα χέρια να ισιώσει η επιφάνεια του μείγματος.

    Αφαιρούμε τη λαδόκολλα.

    Το τοποθετούμε στο ψυγείο, να σφίξει.

    Όταν σφίξει ξεφορμάρουμε την μπάρα σοκολάτας.

    Αφαιρούμε τη λαδόκολλα.

    Με κοφτερό μεγάλο μαχαίρι κόβουμε φέτες και κάθε φέτα σε 2 ή 3 μικρότερα σοκολατάκια.

    Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα γλασαρισμένα φρούτα με αποξηραμένα ψιλοκομμένα φρούτα.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται