Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Μίξερ με κάδο
Μπεν Μαρί
Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ
Video
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πρώτα πλένουμε καλά τα μανταρίνια.
- Αφαιρούμε τις φλούδες τους, τις αλέθουμε στο μίξερ και τις βάζουμε σε μία κατσαρόλα με τη ζάχαρη και το χυμό να βράσουν σε μέτρια φωτιά.
- Ανακατεύουμε πότε πότε με ξύλινη κουτάλα.
- Αφήνουμε να βράσουν καλά, μέχρι να γίνει σαν σφιχτή μαρμελάδα και να ξεκολλάει το μείγμα μας από την κατσαρόλα, για περίπου 10 λεπτά.
- Αφήνουμε λίγο το μείγμα να κρυώσει.
- Προσθέτουμε τα αλεσμένα καρύδια, τη φρυγανιά και το κακάο.
- Τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Αφού κρυώσει το μείγμα και μπορούμε να το πλάσουμε, παίρνουμε ένα κομμάτι σαν καρύδι και το πλάθουμε σε μπαστουνάκι ή ότι σχήμα θέλουμε. Κάθε φορά, πριν πιάσουμε το κομματάκι από το μείγμα, βουτάμε τα δάχτυλά μας στο κονιάκ.
- Αραδιάζουμε τα μπαστουνάκια σε μία σχάρα ή λαδόκολλα, και τα αφήνουμε να στεγνώσουν καλά.
- Λιώνουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα σε μπεν μαρί.
- Ρίχνουμε λίγες σταγόνες ηλιέλαιο για να γυαλίζει. Διατηρούμε τη λιωμένη σοκολάτα ζεστή σε πολύ χαμηλή φωτιά.
- Βουτάμε τα καρυδένια σοκολατάκια στη λιωμένη σοκολάτα, και τα ακουμπάμε σε μία λαδόκολλα ή σχάρα.
- Αφήνουμε να στεγνώσει η σοκολάτα και να σταθεροποιηθεί.
- Τα διατηρούμε σε αεροστεγές σκεύος στο ψυγείο.
- Τα σοκολατάκια μας είναι έτοιμα. Αν το αγαπημένο σας φρούτο είναι το πορτοκάλι, αντικαταστήστε το μανταρίνι για μια εξίσου νόστιμη εκδοχή. Μην διστάζετε να αυτοσχεδιάζετε στην κουζίνα. Το παν είναι η φαντασία και η καλή διάθεση.