Υλικά
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Μίξερ με κάδο
Μπεν Μαρί
Υλικά
Video
Εκτέλεση
- Πρώτα πλένουμε καλά τα μανταρίνια.
- Αφαιρούμε τις φλούδες τους, τις αλέθουμε στο μίξερ και τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και τον χυμό, για να βράσουν σε μέτρια φωτιά.
- Ανακατεύουμε κατά διαστήματα με μια ξύλινη κουτάλα.
- Αφήνουμε το μείγμα να βράσει μέχρι να γίνει σαν σφιχτή μαρμελάδα και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας, περίπου για 10 λεπτά.
- Στη συνέχεια το αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
- Προσθέτουμε τα αλεσμένα καρύδια, τη φρυγανιά και το κακάο και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
- Όταν το μείγμα κρυώσει αρκετά ώστε να μπορούμε να το πλάσουμε, παίρνουμε ποσότητα περίπου στο μέγεθος ενός καρυδιού και τη πλάθουμε σε μπαστουνάκι ή σε όποιο σχήμα θέλουμε.
- Κάθε φορά, πριν πιάσουμε νέο κομμάτι από το μείγμα, βουτάμε τα δάχτυλά μας σε λίγο κονιάκ.
- Τοποθετούμε τα μπαστουνάκια σε σχάρα ή σε λαδόκολλα και τα αφήνουμε να στεγνώσουν καλά.
- Στη συνέχεια λιώνουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Προσθέτουμε λίγες σταγόνες ηλιέλαιο για να αποκτήσει ωραία γυαλάδα και διατηρούμε τη σοκολάτα ζεστή σε πολύ χαμηλή φωτιά.
- Βουτάμε τα σοκολατάκια με μανταρίνι στη λιωμένη σοκολάτα και τα τοποθετούμε ξανά πάνω σε λαδόκολλα ή σχάρα.
- Τα αφήνουμε μέχρι να στεγνώσει και να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα. Τα διατηρούμε σε αεροστεγές σκεύος στο ψυγείο.
- Αν προτιμάτε πορτοκάλι, μπορείτε να αντικαταστήσετε το μανταρίνι και να φτιάξετε μια εξίσου νόστιμη εκδοχή.









