"
  • προετοιμασία 30 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
Βαθμολογήστε

Υλικά

  • Μερίδες 30 τεμ.
  • 5 μεγάλα μανταρίνια
  • 150 ml χυμός φρέσκου μανταρινιού
  • 150 γραμ. ζάχαρη
  • 150 γραμ. καρυδόψιχα ψιλοκομμένη (αλεσμένη αλλά όχι σε μορφή σκόνης)
  • 20 γραμ. κακάο
  • 50 γραμ. φρυγανιά
  • 50ml κονιάκ
  • 400 γραμ. κουβερτούρα λιωμένη για επικάλυψη

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Σοκολατάκια με καρύδι και μανταρίνι της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

    Τα σοκολατάκια με καρύδια και μανταρίνι,

    είναι μια ιδιαίτερη συνταγή ιδανική για κέρασμα. Φτιάξτε τραγανά σοκολατάκια και κεράστε τους φίλους ή τους συναδέλφους σου σε γιορτές και γενέθλια. Ένας απίστευτος συνδυασμός σοκολάτας με μανταρίνι που μοσχοβολάει και δίνει την τέλεια ισορροπία μεταξύ γλυκού και ξινού. Η γλυκιά σοκολάτα αγκαλιάζει την οξύτητα του φρούτου δίνοντας την τέλεια γεύση για γλυκό και στο τέλος τα καρύδια έρχονται για να προσφέρουν την τραγανότητα που θέλουμε! Ξεκινώντας την συνταγή της Αργυρώς. 

    • Πρώτα πλένουμε καλά τα μανταρίνια.
    • Αφαιρούμε τις φλούδες τους, τις αλέθουμε στο μίξερ και τις βάζουμε σε μία κατσαρόλα με τη ζάχαρη και το χυμό να βράσουν σε μέτρια φωτιά.
    • Ανακατεύουμε πότε πότε με ξύλινη κουτάλα.
    • Αφήνουμε να βράσουν καλά, μέχρι να γίνει σαν σφιχτή μαρμελάδα και να ξεκολλάει το μείγμα μας για τα σοκολατάκια με καρύδια, από την κατσαρόλα, για περίπου 10 λεπτά.
    • Αφήνουμε λίγο το μείγμα να κρυώσει.
    • Προσθέτουμε τα αλεσμένα καρύδια, τη φρυγανιά και το κακάο.
    • Τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Αφού κρυώσει το μείγμα και μπορούμε να το πλάσουμε, παίρνουμε ένα κομμάτι σαν καρύδι και το πλάθουμε σε μπαστουνάκι ή ότι σχήμα θέλουμε. Κάθε φορά, πριν πιάσουμε το κομματάκι από το μείγμα, βουτάμε τα δάχτυλά μας στο κονιάκ.
    • Αραδιάζουμε τα μπαστουνάκια σε μία σχάρα ή λαδόκολλα, και τα αφήνουμε να στεγνώσουν καλά.
    • Λιώνουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα σε μπεν μαρί.
    • Ρίχνουμε λίγες σταγόνες ηλιέλαιο για να γυαλίζει. Διατηρούμε τη λιωμένη σοκολάτα ζεστή σε πολύ χαμηλή φωτιά.
    • Βουτάμε τα καρυδένια σοκολατάκια στη λιωμένη σοκολάτα, και τα ακουμπάμε σε μία λαδόκολλα ή σχάρα.
    • Αφήνουμε να στεγνώσει η σοκολάτα και να σταθεροποιηθεί.
    • Τα διατηρούμε σε αεροστεγές σκεύος στο ψυγείο.

    Τα σοκολατάκια μας είναι έτοιμα. Φτιάξατε αυτή τη σπιτική συνταγή για κέρασμα που θα καταπλήξει τους πάντες. Αν το αγαπημένο σας φρούτο είναι το πορτοκάλι, αντικαταστήστε το μανταρίνι για μια εξίσου νόστιμη εκδοχή. Μην διστάζετε να αυτοσχεδιάζετε στην κουζίνα. Το παν είναι η φαντασία και η καλή διάθεση.

    Αν σας άρεσαν τα σοκολατάκια με καρύδια από την Αργυρώ, δοκιμάστε οπωσδήποτε και τα τρουφάκια της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου, όπως και το παρακάτω τέλειο γλυκό κέρασμα.

    Διαφήμιση

    Βίντεο

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×