Σοκολατόπιτα

Η καλύτερη σοκολατόπιτα που θα δοκιμάσεις ποτέ! Βγαίνει από το φούρνο ζουμερή και λαχταριστή για να την απολαύσεις αμέσως.

Εύκολη
0:40

8

10 λεπτά

30 λεπτά

Σοκολατόπιτα επαγγελματική συνταγ - Η καλύτερη σοκολατόπιτα συνταγή - σοκολατοπιτα

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ

Εξοπλισμός

Ταψί

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ

Video

Εκτέλεση

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

    1. Λιώνουμε το‏ βούτυρο και το αφήνουμε στην άκρη για να κρυώσει ελαφρά.
    2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ºC στον αέρα.
    3. Βουτυρώνουμε ένα μικρό, πυράντοχο σκεύος, 20×30 εκ.

ΜΕΙΓΜΑ

    1. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε όλα τα στερεά υλικά (το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, το baking powder, το αλάτι και τη βανίλια).
    2. Τα ανακατεύουμε με το σύρμα.
    3. Προσθέτουμε τα υγρά υλικά (το λιωμένο κρύο βούτυρο και το γάλα) και ανακατεύουμε απαλά με το σύρμα.
    4. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί.

ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ

    1. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τη ζάχαρη µε το κακάο με ένα κουτάλι.
    2. Πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια του μίγματος.
    3. Περιχύνουμε σιγά-σιγά από πάνω µε το βραστό νερό.
    4. Στην αρχή θα νομίζετε ότι κάνατε κάποιο λάθος, αλλά μετά όσο ψήνεται και σταθεροποιείται, τα υπόλοιπα υλικά μετατρέπονται σε ένα υγρό που ποτίζει όλο το γλυκό.

ΨΗΣΙΜΟ

    1. Ψήνουμε στους 170°C, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να σταθεροποιηθεί η επιφάνεια της.
    2. Εναλλακτικά, ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 180°C, στην κάτω σχάρα για 35 με 40 λεπτά περίπου.
    3. Σερβίρετέ την με κουτάλα όσο είναι ακόμα ζεστή.

Tips

  • Μην ανακατέψετε πολλή ώρα τα στερεά υλικά με τα υγρά, γιατί θα βγει μαστιχωτή.
  • Είναι έτοιμη όταν αγγίζοντας με το δάχτυλο την επιφάνειά της είναι μεν αφράτη αλλά έχει σταθεροποιηθεί και δεν τρέμει.
Απόρρητο