Υλικά
ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΟΓΚΡΑΤΕΝ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Πυρίμαχο σκεύος
Υλικά
ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΟΓΚΡΑΤΕΝ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Καθαρίζουμε τη φλούδα και τις βράζουμε σε κατσαρόλα.
- Τις καλύπτουμε με νερό και τις βράζουμε για 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά.
- Τσιμπάμε με το πιρούνι για να δούμε αν έχει μαλακώσει και η καρδιά τους.
- Τις πιο χοντρές πατάτες σπάστε τες με ένα πιρούνι στη μέση πριν τις στρώσετε στο ταψί.
- Αν χρησιμοποιήσουμε μικρές πατάτες, τις βάζουμε κατευθείαν σε ένα μικρό πυράντοχο σκεύος ή σε ένα μικρό ταψί, σε μια στρώση.
- Κόβουμε τα τυριά σε μικρά καρέ και τα προσθέτουμε στις πατάτες.
- Μπήγουμε τα σκόρδα εδώ κι εκεί στο ταψί.
- Θα χρησιμοποιήσουμε ένα πυρίμαχο σκεύος 30Χ20 εκ. με βάθος 6 εκ. για να μη ξεχειλίσει η κρέμα στο ψήσιμο.
- Μπορείτε να βάλετε από 2 μέχρι 4 σκελίδες ανάλογα πόσο ένταση σκόρδου θέλετε στο φαγητό σας.
- Τέλος, περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση.
- Όταν έχει ψηθεί, λιώνουν τα τυριά και κάνει ελαφριά κρούστα.
- Είναι καλύτερο να σερβίρονται ζεστές για μεγαλύτερη απόλαυση.
Χρησιμοποιούμε μικρές πατάτες baby.
Tips
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 200ºC για περίπου 25 με 30 λεπτά μέχρι να κρεμώσει το μίγμα και να δούμε χοντρές φουσκάλες στο ταψί.