Πατατοσαλάτα νηστίσιμη

Πατατοσαλάτα νηστίσιμη με σως μουστάρδας και βότανα, εύκολη και νόστιμη. Ιδανική για ελαφρύ γεύμα ή συνοδευτικό σε κάθε τραπέζι.

Εύκολη
0:25

6 μερίδες

10 λεπτά

15 λεπτά

πατατοσαλατα νηστισιμη

Υλικά

Εξοπλισμός

Ταψί

Ταψί

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες και τρίβουμε τη φλούδα τους.
  2. Τις κόβουμε σε φέτες πάχους περίπου 2 εκ.
  3. Βράζουμε αλατισμένο νερό, ρίχνουμε τις πατάτες και τις αφήνουμε 8–10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  4. Σε ένα μπολ βάζουμε αλάτι, πιπέρι, ξύδι και λεμόνι και ανακατεύουμε καλά.
  5. Προσθέτουμε τη μουστάρδα.
  6. Ρίχνουμε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο, χτυπώντας με σύρμα, μέχρι η σως να πυκνώσει.
  7. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και το μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά.
  8. Όταν οι πατάτες μαλακώσουν, τις στραγγίζουμε σε σουρωτήρι με προσοχή να μην λιώσουν.
  9. Τις αραδιάζουμε σε ταψί απλωτά και τις περιχύνουμε με τη σως. Τις αφήνουμε να κρυώσουν χωρίς να ανακατευτούν, για να μη λιώσουν.
  10. Αφού κρυώσουν, τις μεταφέρουμε σε σαλατιέρα και γαρνίρουμε με πιπεριές Φλωρίνης.
  11. Οι πατάτες όσο είναι ζεστές ρουφούν τη σως μέχρι μέσα.
  12. Όταν κρυώσουν εντελώς, ανακατεύουμε με κουτάλι και σερβίρουμε.
Απόρρητο