Υλικά
Εξοπλισμός
Τηγάνι
Υλικά
Εκτέλεση
- Κόβουμε πρώτα το κοτόπουλο (ή το κρέας) σε πολύ λεπτές μικρές φέτες.
- Ζεσταίνουμε το σουσαμέλαιο σε γουόκ ή σε βαθύ τηγάνι.
- Ρίχνουμε μέσα το λεπτοκομμένο κρέας και το σοτάρουμε για 2 με 3 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Προσθέτουμε το λευκό μέρος από τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σκόρδο.
- Σοτάρουμε 2 λεπτά και προσθέτουμε το καρότο τις πιπεριές, το τζίντζερ και τα μανιτάρια.
- Σοτάρουμε για 3 λεπτά πάντα σε δυνατή φωτιά.
- Προσθέτουμε το βρασμένο ρύζι και τη σόγια ανακατεύουμε.
- Αφήνουμε στη φωτιά για 2 με 3 λεπτά επιπλέον.
- Σερβίρουμε το ρύζι ζεστό.
- Πασπαλίζουμε με λίγο σχοινόπρασο και τα πράσινα ψιλοκομμένα φύλλα από τα φρέσκα κρεμμύδια.
Tips
- Εναλλακτικά λαχανικά που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για το κινέζικο ρύζι: αρακά, καλαμπόκι, φασολάκια, πράσο, λάχανο.