Πλιγούρι πιλάφι με ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα

Ένα αλλιώτικο πιλάφι, αφράτο, με τη γλύκα των φρούτων να κλέβει την παράσταση. Συνοδεύει τα ψητά κρεατικά και πουλερικά του γιορτινού τραπεζιού.

10

10 λεπτά

20 λεπτά

γαρνιτούρα πλιγούρι πιλάφι με ξηρους καρπους και αποξηραμενα φρουτα για κρεας κοτοπουλο γιορτινο χριστουγεννιατικο τραπεζι συνταγες

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΙΓΟΥΡΙ ΜΕ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑ

Εξοπλισμός

Τηγάνι

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΙΓΟΥΡΙ ΜΕ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑ

Εκτέλεση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ξεπλένουμε πρώτα το πλιγούρι σε σουρωτήρι κάτω από τρεχούμενο νερό, το βάζουμε σε μπολ και το καλύπτουμε με βραστό νερό (2 δάχτυλα πάνω από την επιφάνειά του).
  2. Ανακατεύουμε καλά με κουτάλι και σκεπάζουμε το μπολ.
  3. Αφήνουμε να μουλιάσει για 20 λεπτά μέχρι να πιει όλο το νερό και να διπλασιαστεί σε όγκο.
  4. Στο μεταξύ, σε τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα καρότα για 7 με 8 λεπτά.
  5. Προσθέτουμε τα φιστίκια, τα κουκουνάρια, την αμυγδαλόψιχα και σοτάρουμε για 3 με 4 λεπτά.
  6. Τέλος προσθέτουμε τα βερίκοκα, τους χουρμάδες και το κρασί.
  7. Αχνίζουμε για 2 με 3 λεπτά.
  8. Μέσα στο τηγάνι προσθέτουμε το μουλιασμένο πλιγούρι, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά με κουτάλι.
  9. Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και καλύπτουμε με καθαρή πετσέτα.
  10. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε σκεπασμένο το πιλάφι για 10 λεπτά να αρωματιστεί.
  11. Το σερβίρουμε σε πιατέλα κι αν θέλουμε γαρνίρουμε το κέντρο της πιατέλας με γιαούρτι.
  12. Το πλιγούρι πιλάφι συνοδεύει τέλεια χοιρινό, κυνήγι και πουλερικά.
  13. Ετοιμάζετε τραπέζι; Δείτε περισσότερες υπέροχες γιορτινές συνταγές, αλλά και μοναδικά συνοδευτικά που θα το απογειώσουν!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Απόρρητο