Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΑΟΥΡΤΟΠΙΤΑ ΚΕΙΚ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Ταψί
Φούρνος
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΑΟΥΡΤΟΠΙΤΑ ΚΕΙΚ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
Εκτέλεση
- Χτυπάμε πρώτα το βούτυρο με τη ζάχαρη για 10 λεπτά μέχρι να ασπρίσουν.
- Προσθέτουμε τους κρόκους και το γιαούρτι και ανακατεύουμε απαλά.
- Ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο με το baking powder, το ξύσμα πορτοκαλιού και το ξύσμα λεμονιού, τις βανίλιες και τα αμύγδαλα.
- Χτυπάμε τα ασπράδια με λίγο αλάτι να γίνουν μαρέγκα και τα ανακατεύουμε απαλά στο μίγμα.
- Το βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί 24×35 εκ. και ψήνουμε στους 180°C βαθμούς για 1 ώρα.
- Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι και τα βράζουμε για 3 λεπτά από την ώρα που θα πάρουν βράση.
- Στο τέλος προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.
- Ρίχνουμε το σιρόπι όπως είναι καυτό πάνω της που θα είναι πια χλιαρή.
- Κόβουμε το γλυκό μας σε κομμάτια αφότου κρυώσει.