Για τη γιαουρτόπιτα κέικ
Χτυπάμε πρώτα το βούτυρο με τη ζάχαρη για 10 λεπτά μέχρι να ασπρίσουν.
Προσθέτουμε τους κρόκους και το γιαούρτι και ανακατεύουμε απαλά.
Ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο με το baking powder, το ξύσμα πορτοκαλιού και το ξύσμα λεμονιού, τις βανίλιες και τα αμύγδαλα.
Χτυπάμε τα ασπράδια με λίγο αλάτι να γίνουν μαρέγκα και τα ανακατεύουμε απαλά στο μείγμα για κέικ.
Για το ψήσιμο
Το βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί 24×35 εκ. και ψήνουμε στους 180°C βαθμούς για 1 ώρα.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι και τα βράζουμε για 3 λεπτά από την ώρα που θα πάρουν βράση.
Στο τέλος προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.
Ρίχνουμε το σιρόπι όπως είναι καυτό πάνω στη γιαουρτόπιτα κέικ που θα είναι πια χλιαρή.
Κόβουμε το γλυκό μας σε κομμάτια αφότου κρυώσει.
Διαβάστε οπωσδήποτε το μυστικό επιτυχίας για τέλεια κέικ που θα σας βοηθήσει να αποφύγετε τα πιο συχνά λάθη.