"
  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 1 ώρα
Βαθμολογήστε
  • 1½ φλ. ζάχαρη
  • 1 φλ. βούτυρο
  • 3 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1½ φλ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 5 αυγά
  • 3 κ.γλ. μπέικινκ πάουντερ (κοφτό)
  • 1 λεμόνι (ξύσμα)
  • 1 πορτοκάλι (ξύσμα)
  • 3 βανίλιες
  • 1 φλ. αμύγδαλα χοντροκομμένα
  • Για το σιρόπι
  • 2 φλ. νερό
  • 2 φλ. ζάχαρη
  • 4 κ.σ. κονιάκ
  • 1 φλούδα λεμονιού
  • λίγες σταγόνεςχυμό λεμονιού

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Βουτυρώνουμε το ταψί μας

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο

    Καυτό σιρόπι σε χλιαρή γιαουρτόπιτα

    Γιαουρτόπιτα κέικ

    Γιαουρτόπιτα κέικ έχετε δοκιμάσει; 

    Η γιαουρτόπιτα κέικ είναι το καλύτερο κέικ αφράτο με γιαούρτι από την Αργυρώ, που φτιάχνεται χωρίς μίξερ με απλά υλικά και έχουμε όλοι στην κουζίνα μας ενώ δεν απαιτεί κανένα εξεζητημένο υλικό. Εμποτισμένη ιδανικά με αρώματα από πορτοκάλι, λεμόνι και βανίλια που αναδεικνύονται μοναδικά σε κάθε μπουκιά. Και σε όλο αυτό το δημιούργημα, έρχεται το σιρόπι, να πέσει και να την ποτίσει και να δώσει τη μοναδικά γλυκιά απόλαυση.

    Για τη γιαουρτόπιτα κέικ,

    ξεκινάμε συγκεντρώνοντας όλα τα υλικά μας για την συνταγή μας. Μια από της καλύτερες συνταγές κέικ με γιαούρτι χωρίς μίξερ από την Αργυρώ!

    Για το μείγμα για κέικ

    • Χτυπάμε πρώτα το βούτυρο με τη ζάχαρη για 10 λεπτά μέχρι να ασπρίσουν.
    • Προσθέτουμε τους κρόκους και το γιαούρτι και ανακατεύουμε απαλά.
    • Ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο με το baking powder, το ξύσμα πορτοκαλιού και το ξύσμα λεμονιού, τις βανίλιες και τα αμύγδαλα.
    • Χτυπάμε τα ασπράδια με λίγο αλάτι να γίνουν μαρέγκα και τα ανακατεύουμε απαλά στο μείγμα για κέικ.

    Για το ψήσιμο

    • Το βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί 24×35 εκ. και ψήνουμε στους 180°C βαθμούς για 1 ώρα.
    • Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι και τα βράζουμε για 3 λεπτά από την ώρα που θα πάρουν βράση.
    • Στο τέλος προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.
    • Ρίχνουμε το σιρόπι όπως είναι καυτό πάνω στη γιαουρτόπιτα κέικ που θα είναι πια χλιαρή.
    • Κόβουμε το γλυκό μας σε κομμάτια αφότου κρυώσει.

    Αυτή η συνταγή είναι ένα κέικ αφράτο με γιαούρτι χωρίς μίξερ από την Αργυρώ! Μια γεύση εκλεπτυσμένη, με παραδοσιακό ελληνικό γιαούρτι που κάνει τη διαφορά. Το μείγμα για κέικ κάνει επίσης την διαφορά όπως και η διαδικασία παρασκευής. Η δημιουργία μαρέγκας που ανακατεύεται απαλά με τα υπόλοιπα συστατικά κάνει τη γιαουρτόπιτα κέικ φίνα και αέρινη. Δοκιμάστε τη γιαουρτόπιτα κέικ και θα γίνει η αγαπημένη σας συνήθεια.

    Διαβάστε οπωσδήποτε το μυστικό επιτυχίας για τέλεια κέικ που θα σας βοηθήσει να αποφύγετε τα πιο συχνά λάθη.

    Φτιάξτε το καλύτερο κέικ με γιαούρτι και περιμένω στα social media τα σχόλιά σας!

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×