Γιαουρτόπιτα κέικ έχετε δοκιμάσει; Αυτή η συνταγή είναι ένα κέικ με γιαούρτι, σήμα κατατεθέν, Αργυρώ! Είναι ένα κέικ με γεύση εκλεπτυσμένη, με...

Γιαουρτόπιτα κέικ έχετε δοκιμάσει;

Αυτή η συνταγή είναι ένα κέικ με γιαούρτι, σήμα κατατεθέν, Αργυρώ! Είναι ένα κέικ με γεύση εκλεπτυσμένη, με παραδοσιακό ελληνικό γιαούρτι που κάνει τη διαφορά. Τη διαφορά επίσης κάνει και η διαδικασία παρασκευής του μείγματος και η δημιουργία μαρέγκας που ανακατεύεται απαλά με τα υπόλοιπα συστατικά και κάνει τη γιαουρτόπιτα κέικ φίνα και αέρινη. Και σε όλο αυτό το δημιούργημα, έρχεται το σιρόπι, να πέσει και να ποτίσει τη γιαουρτόπιτα και να δώσει στο κέικ με γιαούρτι από την Αργυρώ αυτή τη μοναδικά γλυκιά απόλαυση.

Παρόλο που η γιαουρτόπιτα κέικ είναι ένα φανταστικό γλυκό, φτιάχνεται με απλά υλικά, που έχουμε όλοι στην κουζίνα μας και δεν απαιτεί κανένα εξεζητημένο υλικό. Εμποτισμένη ιδανικά με αρώματα πορτοκαλιού, λεμονιού και βανίλιας που αναδεικνύονται μοναδικά σε κάθε μπουκιά.

Δοκιμάστε την παραδοσιακή γιαουρτόπιτα κέικ και θα γίνει αγαπημένη σας συνήθεια.

Εμποτισμένη ιδανικά με αρώματα από πορτοκάλι, λεμόνι και βανίλια που αναδεικνύονται μοναδικά σε κάθε μπουκιά. Και σε όλο αυτό, έρχεται το σιρόπι να την ποτίσει και να δώσει τη μοναδικά γλυκιά απόλαυση.

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 1 ώρα
414
  • 1½ φλ. ζάχαρη
  • 1 φλ. βούτυρο
  • 3 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1½ φλ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 5 αυγά
  • 3 κ.γλ. μπέικινκ πάουντερ (κοφτό)
  • 1 λεμόνι (ξύσμα)
  • 1 πορτοκάλι (ξύσμα)
  • 3 βανίλιες
  • 1 φλ. αμύγδαλα χοντροκομμένα
  • Για το σιρόπι
  • 2 φλ. νερό
  • 2 φλ. ζάχαρη
  • 4 κ.σ. κονιάκ
  • 1 φλούδα λεμονιού
  • λίγες σταγόνεςχυμό λεμονιού

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Βουτυρώνουμε το ταψί μας

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο

    Καυτό σιρόπι σε χλιαρή γιαουρτόπιτα

    Για τη γιαουρτόπιτα κέικ

    Χτυπάμε πρώτα το βούτυρο με τη ζάχαρη για 10 λεπτά μέχρι να ασπρίσουν.

    Προσθέτουμε τους κρόκους και το γιαούρτι και ανακατεύουμε απαλά.

    Ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο με το baking powder, το ξύσμα πορτοκαλιού και το ξύσμα λεμονιού, τις βανίλιες και τα αμύγδαλα.

    Χτυπάμε τα ασπράδια με λίγο αλάτι να γίνουν μαρέγκα και τα ανακατεύουμε απαλά στο μείγμα για κέικ.

    Για το ψήσιμο

    Το βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί 24×35 εκ. και ψήνουμε στους 180°C βαθμούς για 1 ώρα.

    Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι και τα βράζουμε για 3 λεπτά από την ώρα που θα πάρουν βράση.

    Στο τέλος προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.

    Ρίχνουμε το σιρόπι όπως είναι καυτό πάνω στη γιαουρτόπιτα κέικ που θα είναι πια χλιαρή.

    Κόβουμε το γλυκό μας σε κομμάτια αφότου κρυώσει.

    Διαβάστε οπωσδήποτε το μυστικό επιτυχίας για τέλεια κέικ που θα σας βοηθήσει να αποφύγετε τα πιο συχνά λάθη.

    Φτιάξτε το κέικ με γιαούρτι και δοκιμάστε και την αγαπημένη σε όλους γαλατόπιτα.

    Κάτι μαγειρεύεται