Υλικά
Εξοπλισμός
Φόρμα
Υλικά
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ºC στις αντιστάσεις.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα 10Χ25 εκ.
- Σε ένα μπολ βάζουμε τη ζάχαρη, το λιωμένο βούτυρο, τα αυγά, τις βανίλιες και το αλάτι.
- Με ένα σύρμα ανακατεύουμε δυνατά τα υλικά να ομογενοποιηθούν.
- Προσθέτουμε το γιαούρτι, το χυμό πορτοκάλι και τη σόδα. Ανακατεύουμε με το σύρμα. .
- Προσθέτουμε το μισό αλεύρι και ανακατεύουμε να χαθεί.
- Προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι και αναδιπλώνουμε με μία σπάτουλα.
- Σε ένα μπολ διαλύουμε το νερό με το κακάο.
- Προσθέτουμε 1/4 από το μίγμα γιαουρτιού και ανακατεύουμε.
- Εναλλάξ με ένα κουτάλι ρίχνουμε στη φόρμα το λευκό και το σκούρο μίγμα.
- Με ένα μαχαίρι ανακατεύουμε επιφανειακά τα δύο μίγματα.
- Ψήνουμε για 50 λεπτά σε προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ºC στις αντιστάσεις στην κάτω σχάρα.
- Είναι έτοιμο όταν η λάμα του μαχαιριού βγαίνει καθαρή από ζύμη.
Tips
- Από την ώρα που θα προσθέσουμε το αλεύρι δεν χτυπάμε – ανακατεύουμε πολύ το μίγμα.