• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 50 λεπτά
796
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 150 γρ. βούτυρο
  • 3 αυγά
  • 2 βανίλιες
  • 200 γρ. γιαούρτι
  • 1 πορτοκάλι
  • 1/2 κ.γ. σόδα
  • 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 πρέζα/ες αλάτι
  • 2 κ.σ. κακάο
  • 5 κ.σ. νερό
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ºC στις αντιστάσεις.

    Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα  10Χ25 εκ. 

    Σε ένα μπολ βάζουμε τη ζάχαρη, το λιωμένο βούτυρο, τα αυγά, τις βανίλιες και το αλάτι.

    Με ένα σύρμα ανακατεύουμε δυνατά τα υλικά να ομογενοποιηθούν.

    Προσθέτουμε το γιαούρτι, το χυμό πορτοκάλι και τη σόδα. Ανακατεύουμε με το σύρμα. .

    Προσθέτουμε το μισό αλεύρι και ανακατεύουμε να χαθεί.

    Προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι και αναδιπλώνουμε με μία σπάτουλα.

    Από την ώρα που θα προσθέσουμε το αλεύρι δεν χτυπάμε – ανακατεύουμε πολύ το μίγμα.

    Σε ένα μπολ διαλύουμε το νερό με το κακάο.

    Προσθέτουμε 1/4 από το μίγμα γιαουρτιού και ανακατεύουμε.

    Εναλλάξ με ένα κουτάλι ρίχνουμε στη φόρμα το λευκό και το σκούρο μίγμα.

    Με ένα μαχαίρι ανακατεύουμε επιφανειακά τα δύο μίγματα.

    Για το ψήσιμο

    Ψήνουμε για 50 λεπτά σε προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ºC στις αντιστάσεις στην κάτω σχάρα.

    Είναι έτοιμο όταν η λάμα του μαχαιριού βγαίνει καθαρή από ζύμη.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται