Υλικά
Συμβουλή Ειδικού
Dr. Τάσος Παπαλαζάρου

Εξαιρετική επιλογή γλυκού με λίγες θερμίδες. Πολύ καλή πηγή βιταμινών συμπλεγμάτων Β, C και καλίου. Η βιταμίνη C Βοηθάει στην τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος, καθώς και στην καλή υγεία του δέρματος ως συστατικό του δομικού του υλικού, του κολλαγόνου. Το κάλιο, από την άλλη πλευρά, είναι ένας ηλεκτρολύτης που συνεισφέρει στην πρωτεϊνοσύνθεση και τη διατήρηση και ανάπτυξη της μυϊκής μάζας. Επιπλέον, ρυθμίζει τα νευρικά ερεθίσματα για τη μυϊκή συστολή. Εντάξτε το στο διαιτολόγιό σας ως πρωινό μαζί με ένα ποτήρι ρόφημα αμυγδάλου, ή ως επιδόρπιο, είτε ως ενδιάμεσο σνακ.
Εξοπλισμός
Κόσκινο
Φόρμα
Υλικά
Εκτέλεση
- Όλα τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Το αλεύρι πρέπει να είναι κοσκινισμένο και ο φούρνος να είναι σωστά προθερμασμένος για να φουσκώσει σωστά το κέικ πορτοκαλιού.
- Βάζουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη, το λάδι, το κονιάκ, το ξύσμα πορτοκαλιού, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το αλάτι και με ένα κουτάλι ανακατεύουμε.
- Διαλύουμε την σόδα μέσα στο χυμό και την προσθέτουμε στο μείγμα για το κέικ.
- Ανακατεύουμε το αλεύρι ολικής άλεσης με το baking powder και το ρίχνουμε στα υγρά.
- Με ένα κουτάλι, ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να ενσωματωθούν καλά τα υλικά.
- Προσθέτουμε και τις σταφίδες.
- Ισομοιράζουμε σε λαδωμένη φόρμα για κέικ μιας χρήσεως το μείγμα.
- Ψήνουμε στους 170°C αντιστάσεις για 30 λεπτά ή στον αέρα στους 160 °C για 20-25 λεπτά και θα γίνει φανταστικά αφράτο.
- Σερβίρεται πασπαλισμένο με ζάχαρη άχνη και συνοδεύει τέλεια τον καφέ σας. Είναι εκπληκτικά αφράτο.