Νηστίσιμο κέικ με πορτοκάλι της Αργυρώς. Θα γεμίσει την κουζίνα αρώματα αξίζει να το δοκιμάσετε! Εύκολο, χωρίς μίξερ, ιδανικό για κάθε ώρα και στιγμή....

Νηστίσιμο κέικ με πορτοκάλι της Αργυρώς. Θα γεμίσει την κουζίνα αρώματα αξίζει να το δοκιμάσετε! Εύκολο, χωρίς μίξερ, ιδανικό για κάθε ώρα και στιγμή. Ειδικά αν νηστεύεις ή είσαι vegan.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 30 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για το νηστίσιμο κέικ πορτοκάλι

  • 1/2 φλ. ζάχαρη καστανή (κατά προτίμηση)
  • 1/2 φλ. ηλιέλαιο ή σουσαμέλαιο
  • 2 κ.σ. κονιάκ
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι ακέρωτο
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • 1/4 κ.γ. γαρύφαλλο
  • 1 πρέζα/ες αλάτι
  • 1 φλ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι
  • 1/2 κ.γ. σόδα μαγειρικής
  • 1 ½ φλ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 1 ½ κ.γ. baking
  • 1/2 φλ. σταφίδες ανάμεικτες

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
  • 200 Θερμίδες
    (kcal)
  • 30% Λιπαρά
  • 55% Υδατ/κες
  • 15% Πρωτεΐνες
* Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

* Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

Κοσκινισμένο αλεύρι

Καλά προθερμασμένος φούρνος

Δεν χρειάζεται μίξερ.

Νηστίσιμο κέικ πορτοκάλι

Για το νηστίσιμο κέικ πορτοκάλι, πριν ξεκινήσουμε να φτιάχνουμε τη συνταγή μας, θα πρέπει όλα τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου για το νηστίσιμο κέικ πορτοκάλι. Το αλεύρι πρέπει να είναι κοσκινισμένο και ο φούρνος να είναι σωστά προθερμασμένος για να φουσκώσει σωστά το κέικ πορτοκαλιού νηστίσιμο.

Βάζουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη, το λάδι, το κονιάκ, το ξύσμα πορτοκαλιού, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το αλάτι και με ένα κουτάλι ανακατεύουμε.

Διαλύουμε την σόδα μέσα στο χυμό και την προσθέτουμε στο μείγμα για το κέικ νηστίσιμο με πορτοκάλι.

Ανακατεύουμε το αλεύρι ολικής άλεσης με το baking powder και το ρίχνουμε στα υγρά.

Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι το μείγμα για κέικ μέχρι να ενσωματωθούν καλά τα υλικά.

Προσθέτουμε και τις σταφίδες.

Διαφήμιση

Για το ψήσιμο

Ισομοιράζουμε σε λαδωμένη φόρμα για κέικ μιας χρήσεως το μείγμα για το κέικ.

Ψήνουμε στους 170 °C αντιστάσεις για 30 λεπτά ή στον αέρα στους 160 °C για 20-25 λεπτά και θα γίνει φανταστικά αφράτο.

Για το σερβίρισμα

Σερβίρεται πασπαλισμένο με ζάχαρη άχνη και συνοδεύει τέλεια τον καφέ σας. Είναι εκπληκτικά αφράτο.

Το γλυκό της Αργυρώς είναι έτοιμο να το απολαύσετε!

Συμβουλή του Ειδικού

Εξαιρετική επιλογή γλυκού με λίγες θερμίδες. Πολύ καλή πηγή βιταμινών συμπλεγμάτων Β, C και καλίου. Η βιταμίνη C Βοηθάει στην τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος, καθώς και στην καλή υγεία του δέρματος ως συστατικό του δομικού του υλικού, του κολλαγόνου. Το κάλιο, από την άλλη πλευρά, είναι ένας ηλεκτρολύτης που συνεισφέρει στην πρωτεϊνοσύνθεση και τη διατήρηση και ανάπτυξη της μυϊκής μάζας. Επιπλέον, ρυθμίζει τα νευρικά ερεθίσματα για τη μυϊκή συστολή. Εντάξτε το στο διαιτολόγιό σας ως πρωινό μαζί με ένα ποτήρι ρόφημα αμυγδάλου, ή ως επιδόρπιο, είτε ως ενδιάμεσο σνακ.

Dr. Τάσος Παπαλαζάρου

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Κάτι μαγειρεύεται

Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

Εγκατάσταση
×