Κέικ μανταρίνι

Αφράτο, μυρωδάτο και ζουμερό κέικ με μανταρίνι, με το άρωμα των μανταρινιών να πλημμυρίζει το σπίτι.

Εύκολη
1:15

12 μερίδες

15 λεπτά

1 ώρα

κεικ μανταρινι - κέικ μανταρινι - κέικ μανταρίνι

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

Εξοπλισμός

Κατσαρόλα

Κατσαρόλα

Μίξερ με κάδο

Μίξερ με κάδο

Φόρμα

Φόρμα

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

Video

Εκτέλεση

  1. Ρίχνουμε τον παπαρουνόσπορο στο χλιαρό γάλα, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε 15 λεπτά να βγάλει άρωμα.
  2. Εν τω μεταξύ, στύβουμε τα μανταρίνια και, αν θέλουμε, τα αλέθουμε σε πολτό μαζί με το ξύσμα.
  3. Σε ένα μίξερ με κάδο, χτυπάμε με το σύρμα το βούτυρο με τη ζάχαρη για λίγα λεπτά, μέχρι να γίνει κρέμα.
  4. Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα, ώστε να απορροφώνται καλά από το μείγμα.
  5. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε εναλλάξ το αλεύρι με το γάλα και τον χυμό μανταρινιού. Ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν καλά όλα τα υλικά.
  6. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα 23 ή 25 εκ. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα και στρώνουμε την επιφάνεια ομοιόμορφα.
  7. Ψήνουμε στους 170°C στις αντιστάσεις για περίπου 1 ώρα, μέχρι να βγαίνει καθαρή η μύτη ενός μαχαιριού.
  8. Αφήνουμε το κέικ να σταθεί 10 λεπτά στη φόρμα και στη συνέχεια το βγάζουμε σε σχάρα να κρυώσει.
  9. Μόλις κρυώσει, ξαναβάζουμε το κέικ στη φόρμα και το τρυπάμε ολόγυρα με ένα σουβλί.
  10. Περιχύνουμε σιγά-σιγά το ζεστό σιρόπι και αφήνουμε το κέικ να απορροφήσει το σιρόπι και να κρυώσει τελείως.
  11. Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.

ΣΙΡΟΠΙ

  1. Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε μικρή κατσαρόλα, βράζουμε για 5 λεπτά και αφήνουμε να γίνει χλιαρό πριν το περιχύσουμε στο κέικ.
Απόρρητο