Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Μίξερ με κάδο
Φόρμα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
Video
Εκτέλεση
- Ρίχνουμε τον παπαρουνόσπορο στο χλιαρό γάλα, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε 15 λεπτά να βγάλει άρωμα.
- Εν τω μεταξύ, στύβουμε τα μανταρίνια και, αν θέλουμε, τα αλέθουμε σε πολτό μαζί με το ξύσμα.
- Σε ένα μίξερ με κάδο, χτυπάμε με το σύρμα το βούτυρο με τη ζάχαρη για λίγα λεπτά, μέχρι να γίνει κρέμα.
- Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα, ώστε να απορροφώνται καλά από το μείγμα.
- Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε εναλλάξ το αλεύρι με το γάλα και τον χυμό μανταρινιού. Ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν καλά όλα τα υλικά.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα 23 ή 25 εκ. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα και στρώνουμε την επιφάνεια ομοιόμορφα.
- Ψήνουμε στους 170°C στις αντιστάσεις για περίπου 1 ώρα, μέχρι να βγαίνει καθαρή η μύτη ενός μαχαιριού.
- Αφήνουμε το κέικ να σταθεί 10 λεπτά στη φόρμα και στη συνέχεια το βγάζουμε σε σχάρα να κρυώσει.
- Μόλις κρυώσει, ξαναβάζουμε το κέικ στη φόρμα και το τρυπάμε ολόγυρα με ένα σουβλί.
- Περιχύνουμε σιγά-σιγά το ζεστό σιρόπι και αφήνουμε το κέικ να απορροφήσει το σιρόπι και να κρυώσει τελείως.
- Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.
ΣΙΡΟΠΙ
- Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε μικρή κατσαρόλα, βράζουμε για 5 λεπτά και αφήνουμε να γίνει χλιαρό πριν το περιχύσουμε στο κέικ.









