Καροτόσουπα βελουτέ

Υγιεινή καροτόσουπα βελουτέ με γλυκοπατάτα και τζίντζερ. Ελαφριά, θρεπτική και πλούσια σε γεύση — ιδανική για κάθε εποχή και έτοιμη σε λίγα λεπτά!

Εύκολη
0:40

6 μερίδες

5 λεπτά

35 λεπτά

καροτοσουπα

Υλικά

Υλικά

Video

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά.
  2. Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο ή το βούτυρο. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο πράσο, κρεμμύδι και σέλερι και τα σοτάρουμε για περίπου 3 λεπτά.
  3. Καθαρίζουμε και κόβουμε τη γλυκοπατάτα και τα καρότα σε μικρά καρέ. Τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 3 λεπτά, μέχρι να γυαλίσουν.
  4. Προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών και αφήνουμε τη σούπα να βράσει για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
  5. Μόλις είναι έτοιμα, αφαιρούμε τη σούπα από τη φωτιά και τη πολτοποιούμε με ραβδομπλέντερ μέχρι να γίνει βελουτέ.
  6. Ξαναβάζουμε την καροτόσουπα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε τα μπαχαρικά και αφήνουμε να βράσει για ακόμη 5 λεπτά. Αν έχουμε προσθέσει φλούδα πορτοκαλιού, την αφαιρούμε.
  7. Προσθέτουμε λίγο χυμό πορτοκαλιού και ελέγχουμε το αλάτι και το πιπέρι.
  8. Σερβίρουμε την καροτόσουπα βελουτέ με κρουτόν και μια κουταλιά γιαούρτι ή, για τη vegan εκδοχή, με λίγο ταχίνι και κολοκυθόσπορο.

Tips

  • Καλό είναι, στη βελουτέ σούπα, όλα τα λαχανικά να είναι ψιλοκομμένα, ώστε να βράζουν ομοιόμορφα και στον ίδιο χρόνο.
  • Για πιο λεία και βελούδινη υφή, περάστε τη σούπα από ένα λεπτό σουρωτήρι (σινουά), ώστε να απομακρυνθούν τυχόν κομματάκια λαχανικών.
  • Χρησιμοποιήστε μια κουτάλα για να πιέσετε τα υλικά μέσα στο σινουά και προσθέστε λίγο ζωμό ή νερό, πιέζοντας ελαφρά, για να βοηθήσετε τον πολτό να αραιώσει και να περάσει ευκολότερα από τη σίτα.
  • Αν θέλετε τη σούπα πιο πυκνή, αφήστε τη να βράσει λίγο ακόμη μετά την πολτοποίηση. Αντίθετα, αν τη θέλετε πιο αραιή, προσθέστε λίγο ζωμό ή νερό.
Απόρρητο